-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 03

30 komandų per 30 dienų: NBA vidutinioko vaidmenyje užstrigęs „Wizards“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime Johno Wallo ir Bradley Bealo vedamą „Wizards“ komandą.
Bradley Bealas ir Johnas Wallas
Bradley Bealas ir Johnas Wallas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 41-41.

Išvyko: vyriausiasis treneris Randy Wittmanas, Alanas Andersonas, Jaredas Dudley, Nene, Ramonas Sessionsas, Garrettas Temple.

Papildė: vyriausiasis treneris Scottas Brooksas, Ianas Mahinmi, Andrew Nicholsonas, Jasonas Smithas, Trey Burke.

Trumpai: paskutinį kartą „Wizards“ surinko daugiau pralaimėjimų nei pergalių 2012-2013 m. sezone, tačiau jiems tai visiškai nepadeda pasiekti gerų rezultatų.

„Burtininkų“ vasara buvo panaši į jų sezono pabaigą, kuri nebuvo labai maloni. Jie išmainė savo pirmojo rato šaukimą į „Suns“ už Markieffą Morrisą, o šis žaidėjas jau yra žinomas kaip sunkaus charakterio. Į Vašingtoną neatvyko joks aukšto kalibro krepšininkas, tačiau ekipai pavyko pratęsti sutartį su perspektyviuoju Bradley Bealu.

Būdamas sveikas šis gynėjas galėtų tapti žvaigžde, tačiau praėjusį sezoną sužaidė 55 rungtynes, o dar prieš metus – 63.

„Wizards“ dar ilgą laiką turėtų būti NBA vidutiniokai, nes turi kelis talentus, kurie neleis jiems pasiekti dugno, tačiau neturi pakankamai gerų žaidėjų, kad pakovotų dėl Rytų konferencijos viršūnės. Tai yra itin bloga padėtis šioje lygoje.

Prieš vienerius metus Vašingtono klubo ateitis atrodė gerokai šviesesnė. „Wizards“ vadovai manė, kad 2016 metų vasara bus geriausia klubo istorijoje nuo 1978 metais iškovoto trofėjaus. Buvo svajojama apie tai, jog Kevinas Durantas pasirinks jų komandą, nes jis užaugo būtent JAV sostinėje.

Taigi, jie praėjusiais metais nepratęsė sutarties su B.Bealu ir kantriai taupė pinigus algų kepurėje. „Wizards“ darė viską, kad priviliotų K.Durantą, tačiau nepateko į atkrintamąsias, o krepšininkas galų gale net nesikalbėjo su Vašingtono klubo vadovais.

Tai buvo stiprus kirtis per veidą „Wizards“ komandai, kuri nuolat bando dėti žingsnį į priekį.

B.Bealas ir Johnas Wallas yra nuostabus gynėjų duetas, kuris yra atletiškas, gali puikiai perduoti kamuolį ir pelnyti taškus. Šie du krepšininkai sudaro vieną geriausių tandemų visoje NBA, tačiau kartu jie aikštėje pasirodo retai, nes B.Bealas yra nuolat kamuojamas traumų. Sutartis su juo buvo pratęsta, tačiau didelio pasirinkimo nelabai ir buvo.

Mainų būdu „Wizards“ į savo komandą gavo T.Burke, kuris nuvylė „Jazz“ vadovus ir netapo pagrindiniu ekipos įžaidėju. Realybėje jis yra labai nestabilus metikas, kuris prastai mato aikštę (vid. 2,3 rez. perd.).

Nene buvo pakeistas į I.Mahinmį, kuris yra jaunesnis, tačiau brangesnis pasirinkimas. Priekinę liniją taip pat sustiprino A.Nicholsonas, kuris yra patikimas rotacijos žaidėjas.

„Wizards“ vasarą neieškojo pastiprinimo lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, nes Vašingtono geriausi šaukimai buvo panaudoti pasirenkant būtent šios pozicijos krepšininkus. Otto Porteris ir Kelly Oubre kol kas nėra pankamai patikimi puolime, todėl reikia kantriai laukti arba pradėti mainyti krepšininkus.

Svarbiausi pokyčiai įvyko trenerių štabe, kuriam nuo šiol vadovaus S.Brooksas. Jam labai pasisekė Oklahomoje, nes savo komandoje jis turėjo K.Durantą bei Russellą Westbrooką, tačiau bent vienas iš jų dažniausiai buvo kankinami traumų, dėl kurių „Thunder“ po 2012 metų daugiau nepavyko pasiekti NBA finalo.

S.Brooksui nepavyko tapti NBA čempionu su „Thunder“ o vėliau Oklahomą paliko jis bei K.Durantas. Ironiška tai, jog „Wizards“ gavo šį vyriausiąjį trenerį, o ne žaidėją, kurio laukė keletą metų.

Taigi, „Wizards“ ir toliau juda ta pačia kryptimi, tačiau su šiek tiek pasikeitusia sudėtimi. Vašingtono komandos likimas yra J.Wallo rankose ir labai svarbu, kad B.Bealas išliktų sveikas.

Artimoje ateityje „Wizards“ turės galimybę į JAV sostinę prisivilioti prestižinių žaidėjų laisvųjų agentų turguje, o J.Wallas vis dar bus savo karjeros viršūnėje.

Tačiau tą pačią svajonę Vašingtono klubo vadovai turėjo ir šią vasarą, o vietoje to K.Durantas pasirinko „Warriors“.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius