Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 29

30 komandų per 30 dienų: didelio šuolio iš savo jaunimo laukiantys „Jazz“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime veteranais pasipildžiusią ir strategiją pakeitusią „Utah Jazz“.
Rudy Gobertas ir Gordonas Haywardas
Rudy Gobertas ir Gordonas Haywardas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Utah Jazz

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 40-42.

Išvyko: Trevoras Bookeris, Trey Burke'as, Kendallas Marshallas, Tiboras Pleissas ir Taureanas Prince'as.

Papildė: Joelis Bolomboy, Tyrone'as Wallace'as, Marcusas Paige'as, Joe Johnsonas, Borisas Diaw ir George'as Hillas.

Trumpai: „Jazz“ kasmet gerina savo žaidimą, o gerokai pasistiprinę šią vasarą jie turėtų kautis dėl vietos atkrintamosiose.

Pastaruosius ketverius metus „Jazz“ lipdė savo komandą nuo pačių pamatų. Juta ne kartą dalyvavo NBA naujokų biržoje, o vėliau sugebėjo pratęsti sutartis su savo svarbiausiais krepšininkais.

Tačiau šią vasarą strategija pasikeitė. Vietoje to, kad ekipa būtų auginama toliau, „Jazz“ vadovai nusprendė į savo komandą prisivilioti keletą veteranų, kurie turėtų užkamšyti didžiausias jų sudėties spragas. Už G.Hillą ir B.Diaw atiduotas pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas, todėl tai reiškia, kad Jutos komanda akivaizdžiai kausis dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

„Jazz“ taip pat pasirašė sutartį su veteranu J.Johnsonu, o B.Diaw suteiks labai daug vertingos patirties, kurią atsineš iš savo buvusio „Spurs“ klubo. Nors naujieji trys veteranai greičiausiai komandoje neužsiliks, tačiau jie gali padėti jauniesiems ekipos krepšininkams pakilti į aukštesnį lygį.

Didelis klaustukas išlieka ties įžaidėju Trey Burke'u. Daugelis tikėjosi, kad tai bus naujasis „Jazz“ komandos lyderis, o jam buvo piešiama Derono Williamso ateitis. Tačiau jis pastaruosius kelis sezonus nespindi. Krepšininkas prastai vadovavo savo ekipos atakoms, todėl už puolimą dažniausiai buvo atsakingas Gordonas Haywardas, vėliau bandyti Raulis Neto bei Shelvinas Mackas.

Starto penkete nuo šiol turėtų rungtyniauti G.Hillas, nebent po kelio traumos greitai pasveiks ir milžinišką šuolį padarys Dante Exumas. Australui dar vos 21-eri, o G.Hillas ir S.Mackas „Jazz“ ekipoje turi trumpalaikes sutartis, todėl D.Exumas gali būti pagrindiniu įžaidėju ateityje.

„Spurs“ išmainė B.Diaw tik tam, kad atlaisvintų algų kepurę, tačiau jis yra labai laukiamas Jutoje. Prancūzas yra vienas protingiausių NBA žaidėjų ir būdamas 34-erių tikrai gali rungtyniauti keliasdešimt minučių. Puikiai šioje Vasaros lygoje pasirodė Trey Lylesas, o Derrickas Favorsas savo žaidimą gerina kiekvieną sezoną.

J.Johnsonas jau nebėra toks dominuojantis puolime, tačiau jis padės tobulėti gynėjams Rodney Hoodui ir Alecui Burksui.

Žinoma, pagrindiniu komandos žaidėju bei lyderiu išliks G.Haywardas. Jis ir vėl turėtų būti ant Visų žvaigždžių rungtynių slenksčio, o artėjančią vasarą turi galimybę nutraukti sutartį su klubu. Algų kepurė šoktelėjo į viršų, todėl galima tikėtis milžiniškos sumos, kuri bus siūloma šiam puolėjui. Labai realu, kad krepšininkas gali pereiti į „Celtics“, nes ją treniruoja buvęs jo universiteto strategas Bradas Stevensas.

Atidavę savo šių metų naujokų biržos šaukimą „Jazz“ antrame rate pasikvietė J.Bolomboy, kuris savo sudėjimu primena kitą komandos vidurio puolėją Rudy Gobertą. Vargu, ar jis gaus daug minučių, nes po krepšiu tikrai yra kam rungtyniauti.

Taigi, tokia buvo „Jazz“ vasara su didelėmis viltimis, kad visi šie ėjimai padės komandos jaunimui tobulėti labai dideliais žingsniais. R.Gobertas, R.Hoodas, G.Haywardas, D.Exumas, D.Favorsas, A.Burksas ir T.Lylesas turėtų rungtyniauti labiau užtikrintai, o vyriausiajam treneriui Quinui Snyderiui minučių padalinimas taps labai nelengva užduotimi.

Kova dėl vietos rotacijoje jau prasidėjo „Jazz“ treniruočių stovykloje, nes į rimtas minutes pretenduoja apie 10 žaidėjų. Tai yra gera naujiena, nes norint patekti į atkrintamąsias Jutos krepšininkams reikės būti nusiteikus itin kovingai bei demonstruoti geriausią savo žaidimą viso sezono metu.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius