Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06 /19:42

Svarbiausios šio pirmadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio pirmadienio, balandžio 6 d., naujienas apie tai.
Mobilusis punktas Panevėžyje
Asociatyvi nuotrauka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje nusinešė 15 gyvybių, per sekmadienį šalyje nustatyti 32 nauji koronavirusu atvejai, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija. Iš viso infekcija Lietuvoje nustatyta 843 žmonėms. Klaipėdos universitetinė ligoninė skelbia, kad dar du pacientai pasveiko. Taip pat atnaujintas sąrašas, kuriame skelbiamas COVID-19 pacientų maršrutai, lankymosi vietos.

2. Premjeras Saulius Skvernelis feisbuke pranešė, kad Velykų savaitgalį bus ribojamas judėjimas į Lietuvos miestus ir miestelius. Taip siekiama sumažinti žmonių keliavimą bei apsisaugoti nuo koronaviruso plitimo. Tam pritaria ir prezidentas Gitanas Nausėda. Visuomenės informavimo grupės vadovas, premjero patarėjas Giedrius Surplys sakė, kad šie sprendimai turėtų būti priimti trečiadienį ir į savivaldybes, kuriose asmenys negyvena, bus galima patekti tik ekstra atveju.

3. Higienos instituto informacija: kur Lietuvoje gyvena daugiausia žmonių, kuriems rizika susirgti sunkia COVID-19 ligos forma yra didesnė? Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė teigė, kad Lietuvoje neįprastai daug besimptomių atvejų.

4. Skandalų purtomos Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) profsąjunga reikalauja nušalinti ligoninės vyriausiąjį gydytoją Vinsą Janušonį. Dėl infekcijų kontrolės pažeidimų uždaryta didelė dalis Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių, keliuose skyriuose tarp gydytojų ir pacientų išplito COVID-19, o Sveikatos apsaugos ministerija vykdė patikrinimą. Klausimai dėl ligoninės bus sprendžiami Klaipėdos miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Klaipėdos universitetinė ligoninė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Klaipėdos universitetinė ligoninė

5. Savaitgalį KUL atlikti tyrimai dėl koronaviruso buvo netikslūs ne dėl nekokybiškų reagentų, o dėl techninio gedimo, sako Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovas Vytautas Zimnickas.

6. Iš uostamiesčio Jūrininkų ligoninės paleista sudėtingos būklės moteris vėl ligoninėje dėl koronaviruso.

7. Marijampolės savivaldybė savo paskyroje feisbuke praneša apie koronaviruso protrūkį Marijampolės ligoninėje: koronavirusas nustatytas ir ligoninės medikams, darbuotojams, ir pacientams. Uždarytas ligoninės Vidaus ligų skyrius.

8. Respublikinė Panevėžio ligoninė pranešė, kad sekmadienį COVID-19 nustatyta ligoninės Urologijos skyriaus medikui. Tai pirmas susirgęs medikas šioje gydymo įstaigoje. Anot ligoninės, keturi skyriuje buvę pacientai izoliuoti, jiems atliktas testavimas. Tiriami ir darbuotojai, dalies rezultatai jau yra, jie neigiami.

9. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje teigė, kad turėtumėme tikėtis didesnio mirčių dėl COVID-19 skaičiaus, taip pat – sunkių susirgimo atvejų. Vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė sakė, kad ligos pikas gali būti pasiektas artimiausiomis savaitėmis.

10. G.Nausėda, po pokalbio su S.Skverneliu, teigė, kad nereiktų skubėti atšaukti karantiną, o spalį vyksiantys Seimo rinkimai neturėtų būti atidedami.

11. Vyriausybei užsimenant, kad daliai verslų netrukus gali būti leista atnaujinti veiklą, ekonomistai ir verslininkai tikina, kad pirmiausia turėtų būti leista vėl pradėti dirbti gėlių pardavėjams, dviračių taisytojams ir panašias paslaugas teikiantiems smulkiesiems verslininkams.

12. Paviešinti valstybės pirkimai dėl koronaviruso: per tris mėnesius išleista 7,3 milijono eurų.

13. Koronavirusas pasaulyje: Europoje mirė virš 50 tūkst. užsikrėtusių, JK premjeras Borisas Johnsonas paguldytas į ligoninę. ES komisarai ragina Vokietiją pritarti „koronaobligacijoms“. Niujorke koronavirusas patvirtintas zoologijos sode laikomai tigrei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius