-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryškiausi 2017 metų įvykiai ir skandalai užsienio pramogų pasaulyje

15min kviečia apžvelgti ir prisiminti didžiausius 2017 metų įvykius ir skandalus užsienio pramogų pasaulyje.
2017 metų įvykiai pramogų pasaulyje
2017 metų įvykiai pramogų pasaulyje / „Vida Press“, „Scanpix“, „Instagram“ nuotr. ir video kadras

„Oskarų“ fiasko

Per šiųmetinę „Oskarų“ teikimo ceremoniją įvyko tokia klaida, kokios nėra buvę per visą 88 metų apdovanojimų gyvavimo istoriją: pagrindiniu nugalėtoju paskelbtas ne tas filmas. Apmaudžiausia, kad klaida paaiškėjo „Kalifornijos svajų“ komandai jau esant ant scenos, braukiant laimės ašaras ir sakant padėkos kalbą. Iš tiesų geriausio metų filmo apdovanojimą pelnė „Mėnesiena“, tačiau vokai buvo sumaišyti ir nugalėtojais buvo paskelbtas kitas filmas.

„Scanpix“/AP nuotr./„Oskaruose“ nugalėtoju per klaidą paskelbtas miuziklas „Kalifornijos svajos“, kai tikrasis nugalėtojas – „Mėnesiena“
„Scanpix“/AP nuotr./„Oskaruose“ nugalėtoju per klaidą paskelbtas miuziklas „Kalifornijos svajos“, kai tikrasis nugalėtojas – „Mėnesiena“

Jimo Carrey teismai

Komikas Jimas Carrey pastaruoju metu daugiau laiko skiria bylinėjimuisi su buvusios merginos artimaisiais, o ne darbui. Aktoriaus draugė Cathriona White iš gyvenimo pasitraukė 2015 metų rugsėjį, tačiau jos motina bei buvęs sutuoktinis įsitikinę, kad dėl jos mirties kaltas būtent Jimas Carrey, privedęs merginą prie savižudybės.

Stipriai komiko reputacijai pakenkęs teismų procesas vis dar tebevyksta – aiškinamasi, ar jis kaltas dėl netyčinės žmogžudystės.

„Scanpix“ nuotr./Jimas Carrey per Cathrionos White laidotuves nešė jos karstą
„Scanpix“ nuotr./Jimas Carrey per Cathrionos White laidotuves nešė jos karstą

„Eurovizijos“ skandalai

Šiais metais „Eurovizija“ neapsiėjo be skandalų – pirmiausiai Ukraina neįsileido Rusijos atstovės Julijos Samoilovos, mat ši anksčiau nelegaliai koncertavo Rusijos aneksuotame Kryme, o Rusija galiausiai nusprendė ne pakeisti atlikėją, o iš viso nedalyvauti konkurse.

„Scanpix“ nuotr./Julija Samoilova
„Scanpix“ nuotr./Julija Samoilova

Na o jau per finalą visą Europą pribloškė per tiesioginį eterį parodytas nuogas užpakalis – ukrainiečių skandalistas Vitalijus Sediukas prasmuko pro apsaugą, užsiropštė ant scenos ir, ant pečių užsirišęs Australijos vėliavą, nusimovė kelnias bei parodė nuogą užpakalį. Visa tai vyko ant scenos dainuojant praėjusių metų nugalėtojai Jamalai – ši į prašalaitį nekreipė nė mažiausio dėmesio ir toliau tęsė savo pasirodymą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamalos pasirodymą sutrikdė ant scenos įsiveržęs Vitalijus Sediukas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamalos pasirodymą sutrikdė ant scenos įsiveržęs Vitalijus Sediukas

Salvadoro Sobralio pergalė „Eurovizijoje“

Portugalo Salvadoro Sobralio pergalė „Eurovizijos“ dainų konkurse – neabejotinai vienas ryškiausių šių metų įvykių muzikos pasaulyje. Savo nuoširdumu Europą pavergęs dainininkas be konkurencijos užėmė pirmą vietą, o pergalę jam ir jo šaliai (Portugalija „Euroviziją“ laimėjo pirmą kartą) išplėšė lyriška portugališka daina „Amar Pelos Dois“, kurią Salvadorui parašė jo sesuo. Absoliučiai neeurovizinis pasirodymas, kuriame nebuvo jokio kičo, vien tik grynos dainininko emocijos, stipriai išsiskyrė iš visų kitų dalyvių.

Po pergalės Salvadoras Sobralis sakė, kad niekada netroško, jog jo muziką grotų radijo stotys ir jo klausytų masės. Ir minčių dainuoti angliškai jis niekada neturėjęs.

„Aš dainuoju muziką, kuri turi prasmingus žodžius, puikią harmoniją. O šiais laikais muzika klausytojams yra tiesiog brukama per prievartą 16 kartų per dieną, mes priverčiami pamėgti tuos neskoningus kūrinius. Bet tai nėra muzika. Jei galėčiau kažkiek pakeisti muzikos industriją, būčiau labai laimingas“, – po pergalės sakė Salvadoras Sobralis.

Tiesa, ir pasibaigus konkursui dėmesys dainininkui nesumažėjo – juo labiau, kad rudenį jis buvo priverstas stabdyti karjerą dėl sveikatos problemų. Gruodį Salvadorui Sobraliui buvo persodinta širdis.

VIDEO: Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal) LIVE at the 2017 Eurovision Song Contest

Teroro išpuolis per Arianos Grande koncertą

Gegužę visą pasaulį sukrėtė teroro išpuolis Mančesteryje, įvykdytas per popžvaigždės Arianos Grande koncertą. Per išpuolį žuvo 23 žmonės (įskaitant ir patį atakos rengėją), dar daugiau kaip 500 buvo sužeisti.

Po šios tragedijos dainininkė atšaukė savo likusius Europos turo koncertus, o praėjus kelioms savaitėms po išpuolio grįžo į Mančesterį – surengė labdaringą koncertą, kuriame dalyvavo ir kitos muzikos pasaulio žvaigždės. Per paramos koncertą buvo surinkta milijonai svarų nukentėjusiems nuo išpuolio paremti.

„Scanpix“/AP nuotr./Ariana Grande
„Scanpix“/AP nuotr./Ariana Grande

Trys Cristiano Ronaldo vaikai per vienus metus

Geriausias pasaulio futbolininkas Cristiano Ronaldo per vienus metus tapo daugiavaikiu tėvu – jam šiemet gimė net trys vaikai.

Kaip ir pirmagimį Cristiano (7 m.) jaunesnįjį, futbolininko dvynukus Evą ir Mateo birželį pagimdė pakaitinė motina, o lapkritį jo mylimoji Georgina Rodriguez pagimdė dar vieną dukrą Alaną Martiną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prieš tris savaites gimusi Cristiano Ronaldo dukra debiutavo ant žurnalo viršelio

„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo su nėščia drauge Georgina Rodriguez, sūnumi Cristiano jaunesniuoju ir dvynukais Eva ir Mateo
„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo su nėščia drauge Georgina Rodriguez, sūnumi Cristiano jaunesniuoju ir dvynukais Eva ir Mateo

Dvynukų bumas

Be Cristiano Ronaldo dvynių, šiemet pramogų pasaulyje dvynukų susilaukė ir dar trys labai garsios poros, dvi iš jų – tą patį birželio mėnesį! Dvynukų porelės birželį gimė tiek muzikantams Beyonce su Jay-Z, tiek aktoriui George'ui Clooney ir jo žmonai, žmogaus teisių advokatei Amal Clooney, o dainininkas Enrique Iglesias su buvusia tenisininke Ana Kurnikova dvynukų porelės susilaukė gruodį.

Tiesa, Beyonce savo Rumi ir Sirą parodė pasauliui, kai mažyliams suėjo vienas mėnuo, Clooney šeimyna iki pat šiol saugo savo mažylius Alexanderį ir Ellą nuo viešumos, o apie Enrique ir Anos dvynukus Nicholą ir Lucy pasaulis apskritai sužinojo tik jiems gimus – iki tol niekas nė neįtarė, kad pora laukė šeimos pagausėjimo.

„Instagram“ nuotr./Beyonce su dvyniais Rumi ir Siru
„Instagram“ nuotr./Beyonce su dvyniais Rumi ir Siru

Selenos Gomez inkstų transplantacija

Rugsėjį dainininkė Selena Gomez paskelbė, kad vasarą jai slapta buvo atlikta inkstų transplantacija – tai paaiškino, dėl ko ji buvo dingusi iš viešumos ir nereklamavo savo naujų dainų.

Sudėtingos operacijos prireikė dėl kelis metus žvaigždę kamuojančios vilkligės komplikacijų. Donore tapo Selenos Gomez geriausia draugė Francia Raisa.

„Instagram“ ir „Scanpix“ nuotr./Selena Gomez ir Francia Raisa
„Instagram“ ir „Scanpix“ nuotr./Selena Gomez ir Francia Raisa

Jeremy Meekso neištikimybė ir romanas su milijardiere

Buvęs nusikaltėlis, o dabar – žymus modelis Jeremy Meeksas vasarą buvo prigautas leidžiantis laiką su milijardiere, „Topshop“ paveldėtoja Chloe Green, kai tuo tarpu jo nieko neįtarianti žmona Melissa laukė jo namuose manydama, kad šis dirba. Apie vyro neištikimybę moteris sužinojo taip pat, kaip ir visas pasaulis – pamačiusi jokių klausimų nebekeliančias nuotraukas.

Jeremy nepuolė atsiprašinėti žmonos ir kaip nors aiškintis – buvo priimtas sprendimas skirtis. Dabar jis džiaugiasi vis labiau liepsnojančiais jausmais su Chloe, nepaisydamas to, kad Melissa žurnalistams pasakoja dėl patirto streso netekusi kūdikio ar tai, jog Jeremy jau buvo neištikimas ir naujajai meilei.

Vida Press nuotr./Jeremy Meeksas su Chloe Green ir jo žmona Melissa Meeks (dešinėje)
Vida Press nuotr./Jeremy Meeksas su Chloe Green ir jo žmona Melissa Meeks (dešinėje)

Mariah Carey svorio reikalai

Dainininkė Mariah Carey šiemet dėmesio centre ne kartą atsidūrė dėl savo figūros. Bruzgesys dėl to kilo rugpjūtį, kai pasirodė žurnalo „Paper“ fotosesija su akivaizdžiai paploninta dainininke. Gerbėjai ėmė retoriškai klausti, kodėl ji bando apgauti visus ir save: jeigu netenkina esamas svoris, tai kodėl neina į sporto salę ar nesilaiko dietos, na o jeigu yra patenkinta savo kūnu, tai kam tada jį ploninti fotošopu?

Vėliau pasirodė ir informacijos, kad neapsikentusi kritikos dainininkė ryžosi skrandžio mažinimo operacijai, o dabar jau džiaugiasi vis labiau ryškėjančiais jos rezultatais.

„Paper“ viršelis ir video kadras/Mariah Carey
„Paper“ viršelis ir video kadras/Mariah Carey

Trečias karališkas kūdikis

Rugsėjį princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine oficialiai patvirtino, kad turės trečią vaiką. Ši žinia buvo paskelbta anksčiau, nei nėštumui suėjo trys mėnesiai, mat hercogienę ir šį kartą kamavo labai sunkus pykinimas. Dėl to teko atšaukti jos dalyvavimą renginiuose ir rūmai turėjo tai kaip nors paaiškinti.

Trečiasis poros vaikas gims balandį. Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine jau augina ketverių sūnų George'ą ir dvejų dukrą Charlotte.

„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais Charlotte ir George'u
„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais Charlotte ir George'u

Vaisingi metai Kardashianų-Jennerių šeimai

Dar vasarą paaiškėjo, kad realybės šou žvaigždė Kim Kardashian su reperiu Kanye Westu turės trečią vaiką – tik jį išnešios ne pati Kim, o pakaitinė motina. Tokių priemonių teko imtis dėl to, kad ankstesni du Kim Kardashian nėštumai ir gimdymai buvo labai sunkūs, o dar vienas nėštumas bei gimdymas galėtų būti pavojingas ne vien kūdikio, bet ir pačios mamos gyvybei.

Rugsėjį pramogų pasaulį apskriejo netikėta žinia apie jauniausios Kim Kardashian sesers Kylie Jenner nėštumą – ji pastojo būdama viso labo dvidešimties metų. Jos kūdikio tėvas – reperis Travisas Scottas, su kuriuo mergina draugauti pradėjo tik balandį.

Dar po kelių dienų paaiškėjo, kad laukiasi ir kita sesuo – Khloe Kardashian, tad praktiškai vienu metu šeimoje gims net trys kūdikiai: Kim surogatės gimdymas numatytas sausį, o Kylie su Khloe gimdyti turėtų vasarį. Beje, žinoma, kad Kim ir Kylie turės mergaites, o štai Khloe laukiasi berniuko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian, Kylie Jenner ir Khloe Kardashian (2015 m.)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian, Kylie Jenner ir Khloe Kardashian (2015 m.)

Karališkos sužadėtuvės

Lapkričio 27-ąją oficialiai paskelbta apie britų princo Harry ir amerikiečių aktorės Meghan Markle sužadėtuves – pora vyru ir žmona taps 2018-ųjų gegužės 19-ąją.

Kad Meghan Markle gali būti ta vienintelė, kurią princas nusives prie altoriaus, buvo kalbama nuo pat jų santykių pradžios, tad žinia apie poros sužadėtuves nieko pernelyg nenustebino – gerbėjams kildavo klausimas ne „ar pasipirš“, o „kada pasipirš“.

Pora draugauti pradėjo 2016 metų liepą. Princas Harry savo išrinktajai pasipiršo įteikdamas jai žiedą, kurio dizainą pats sukūrė: centre yra didelis briliantas iš Botsvanos, o iš šonų – po vieną mažesnį briliantą iš jo velionės mamos princesės Dianos kolekcijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

„Despacito“ efektas

Sausį išleista puertorikiečių Luiso Fonsi ir Daddy Yankee daina „Despacito“ tapo absoliučiu pasauliniu fenomenu ir vienvaldžiu vasaros hitu. Dainos populiarumas dar labiau išaugo, kai buvo išleista versija su Justinu Bieberiu.

„Despacito“ tapo pačiu žiūrimiausiu klipu „YouTube“ platformoje ir pirmuoju, kuriam pavyko perkopti 4 milijardų peržiūrų ribą!

Neseniai „Despacito“ buvo nominuota „Grammy“ ir pretenduoja būti išrinkta geriausia metų daina.

VIDEO: Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee

Sekso skandalas Holivude

Spalio pradžioje Holivudą sudrebino didžiulis sekso skandalas – „The New York Times“ demaskavo kelis dešimtmečius trukusius vieno įtakingiausių kino prodiuserių Harvey Weinsteino seksualinius nusikaltimus. Po šio skandalo į šipulius subiro ne tik jo reputacija, bet ir karjera bei šeima – prodiuserį paliko ir žmona.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Harvey Weinsteinas

Tačiau Harvey Weinsteino sekso skandalas buvo tik pradžia – dar daugiau žmonių įgavo drąsos garsiai prabilti apie patirtą seksualinį priekabiavimą ar prievartą kino industrijoje.

Šitaip sužinota apie ilgus metus slėptą nederamą režisierių Bretto Ratnerio ir Jameso Tobacko, aktorių Dustino Hoffmano, Edo Westwicko, Jeremy Piveno, Steveno Seagalo ir Sylvesterio Stallone, komiko Louiso C.K. elgesį. Tiesa, ne visi vyrai jiems mestus kaltinimus pripažino – kai kurie ginasi esantys nekalti, o kai kurie pripažino savo klaidas ir atsiprašė.

Vida Press nuotr./Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“
Vida Press nuotr./Kevinas Spacey seriale „Kortų namelis“

Ypač didelio atgarsio sulaukė aktoriaus Kevino Spacey sekso skandalas – paaiškėjo, kad aktorius daug metų priekabiavo prie jaunų vaikinų. Į viešumą iškilus pirmajai istorijai Kevinas Spacey neneigė savo elgesio, atsiprašė teisindamasis, kad buvo neblaivus, ir pirmą kartą viešai pripažino esantis gėjus. Tačiau netrukus panašaus pobūdžio kaltinimai pasipylė kaip iš gausybės rago ir aktorius greitai buvo pramintas užsislėpusiu Holivudo grobuonimi. Po šio skandalo Kevino Spacey karjera subyrėjo į šipulius – jis buvo atleistas iš populiariojo serialo „Kortų namelis“, o filmo „Visi pasaulio pinigai“ režisierius net ryžosi perfilmuoti visas scenas, kuriose buvo Kevinas Spacey, su kitu aktoriumi likus vos kelioms savaitėms iki filmo premjeros! Beje, paskutinę minutę prie filmo prisijungęs ir Keviną Spacey pakeitęs aktorius Christopheris Plummeris net sulaukė „Auksinio gaublio“ nominacijos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius