-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 04

30 komandų per 30 dienų: rimtų permainų nesiryžtanti imtis „Mavericks“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime Dirko Nowitzki atstovaujamą „Dallas Mavericks“.
Dirkas Nowitzki
Dirkas Nowitzki / „Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 42-40.

Išvyko: Jeremy Evansas, Raymondas Feltonas, Davidas Lee, Zaza Pachulia, Chandleris Parsonsas, JaVale McGee.

Papildė: A.J.Hammonsas, Quincy Acy, Harrisonas Barnesas, Sethas Curry, Jonathanas Gibsonas, Andrew Bogutas.

Trumpai: „Mavericks“ 2011 metais tapo NBA čempionais, o nuo to laiko nė karto neperžengė pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo.

Nesijauskite blogai dėl Dirko Nowitzki, nes iš viso savo karjeroje vokietis uždirbo 220 mln. JAV dolerių. Vasarą jo bičiulis bei „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas krepšininkui pasiūlė dvejų metų ir 50 mln. JAV dolerių vertės sutartį.

Jis yra geriausias Dalaso komandos žaidėjas per ekipos istoriją. Vokietis išpopuliarino krepšinį valstijoje, kurioje daugelis mėgsta amerikietišką futbolą, o 2011 metais jam pavyko iškovoti NBA čempionų žiedą. Jam niekuomet nereikės Dalase arba Berlyne susimokėti už maistą restorane, nes visą savo karjerą jis susimažino sau algą vardan ekipos sėkmės.

Visi mes norėtume uždirbti tiek „nedaug“.

Dabar D.Nowitzki yra 37-eri, o jo karjera buvo nuostabi. Nesvarbu, kad ją krepšininkas baigs ne itin stiprioje „Mavericks“ komandoje. 2011 metais ši ekipa tapo NBA čempionais, o pasiekusi savo piką buvo išardyta jau tą pačią vasarą.

Praėjus penkeriems metams, 2015-2016 m. sezone veteranas vidutiniškai rinko 18,3 taško ir buvo geriausias žaidėjas savo komandoje.

Jis teigė, jog niekada nenori būti ekipoje, kuri yra lipdoma iš naujo, tačiau noras visą karjerą rungtyniauti vienoje komandoje nugalėjo. Tuo tarpu Markas Cubanas ir toliau leidžia milijonus bandydamas lopyti skyles Dalaso klube, vietoj to, kad viską nugriautų ir bandytų iš pradžių.

Šis būdas neleis „Mavericks“ gauti aukšto žaidimo NBA naujokų biržoje, o algų kepurėje vietos bus labai mažai. Dabartinė Dalaso komanda yra per silpna, jog kovotų dėl trofėjaus, ir per stipri, jog kristų žemyn.

Vasarą vieni krepšininkai pakeitė kitus, tačiau vargu, ar kas nors pasikeis. Dalasą paliko C.Parsonsas, Z.Pachulia ir R.Feltonas, o papildė H.Barnesas, A.Bogutas ir S.Curry. „Mavericks“ neturėjo savo pirmojo rato naujokų biržos šaukimo, o šansų prisivilioti Keviną Durantą nebuvo jokių. Planas yra išlikti tarp neblogų komandų Vakarų konferencijoje ir jau kitą vasarą pasirašyti sutartį su elitiniu NBA žaidėju.

„Mavs“ buvo ta komanda, kuriai buvo naudinga tai, kad į „Warriors“ persikėlė K.Durantas, nes M.Cubanas į Teksasą prisiviliojo H.Barnesą. Puolėjas atrodė labai prastai 2016 metų NBA finale, tačiau tai nesutrukdė klubo vadovui jam pasiūlyti milžiniškos sutarties.

Ar H.Barnesas pasiruošęs tapti vienu geriausių savo komandos krepšininkų ir padėti D.Nowitzki? Per keturis sezonus puolėjas vidutiniškai rinko 10 taškų ir atkovojo 4,6 kamuolio per rungtynes. Ouklande jis susitikimus pradėdavo starto penkete, tačiau tik dėl to, kad Steve'as Kerras norėjo, jog Andre Iguodala kiltų nuo suolo.

H.Barnesas savo ekipos žvaigžde nebuvo nuo universiteto laikų, tačiau Dalase jis turės galimybę parodyti, ką sugeba.

C.Parsonsas vasarą persikėlė į Memfį, o Dalaso komanda šio puolėjo atsiskleidžiant taip ir neišvydo. Yra maža tikimybė, kad „Mavericks“ klube sužibės Sethas Curry. „Kings“ ekipoje jis rungtyniavo labai mažai minučių, o gavęs šansą praėjusio sezono pabaigoje atrodė visai neblogai.

Prieš kelias vasaras atrodė, kad „Mavericks“ sugrįš į NBA elitą. DeAndre Jordanas pažadėjo atvykti į komandą, o jis su C.Parsonsu ir Wesley Matthewsu turėjo sudaryti puikią ekipą. Tačiau vidurio puolėjas persigalvojo, o kiti du krepšininkai vilčių nepateisino.

D.Nowitzki ir toliau ieškos jaunystės eliksyro, tačiau „Mavericks“ anksčiau ar vėliau turės atversti naują puslapį komandos istorijoje. Galbūt tai jau prasidėjo, tačiau viskas priklauso nuo H.Barneso ir kitų krepšininkų, kurie ateityje atvyks į Dalasą.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius