Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27

30 komandų per 30 dienų: unikali ir velniškai atletiška „Bucks“ komanda

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime atletiškąją „Bucks“ ekipą.
Giannis Antetokounmpo ir Jabari Parkeris
Giannis Antetokounmpo ir Jabari Parkeris / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Milwaukee Bucks NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 33-49.

Išvyko: Jerrydas Baylessas, Damienas Inglisas, Albertas Mirallesas, O.J.Mayo, Johny O'Bryantas, Greivis Vasquezas.

Papildė: Thonas Makeris, Malcolmas Brogdonas, Mirza Teletovičius, Jasonas Terry, Matthew Dellavedova.

Trumpai: „Bucks“ vis dar bando atrasti savo komandos stabilumą. Dviejų sėkmingų sezonų iš eilės Milvokio klubas neturėjo nuo 1999-2001 m.

Kiek kartų iš eilės NBA komandai reikia dalyvauti NBA naujokų biržoje? Kodėl išvis „Bucks“ turėjo neblogą šaukimą šią vasarą? Net patys Milvokio sirgaliai vargu, ar galėtų tai paaiškinti.

Prieš vienerius metus „Bucks“ į savo komandą prisiviliojo Gregą Monroe, o jiems buvo prognozuojama vieta atkrintamosiose varžybose. Tačiau Milvokio „elniai“ patyrė visišką fiasko ir dar kartą keliavo į NBA naujokų biržos loteriją.

Joje ekipa dar kartą savo gerbėjus privertė susiimti už galvų, nes pasirinko vidurio puolėją T.Makerį, kurio amžius iškėlė labai daug diskusijų. Vasarą „Bucks“ neišmainė G.Monroe, kuris tiesiog netiko jų komandai, tačiau tokia yra ši Milvokio ekipa, pasitinkanti 2016-2017 m. sezoną.

Ši „Bucks“ komanda visiškai atitinka vyriausiojo trenerio Jasono Kiddo viziją, kurioje visi krepšininkai gali rungtyniauti keliose pozicijose. Jo manymu, tai gali pridaryti labai daug žalos varžovams tiek puolime, tiek gynyboje.

J.Kiddas paskelbė, kad artėjantį sezoną pagrindiniu įžaidėju rungtyniaus 211 centimetrų Giannis Antetokounmpo. Tai tik įrodo, kad buvęs krepšininkas absoliučiai tiki savo idėjomis, o NBA tai išties bus labai neįprastas pasirinkimas.

Dėl šios priežasties „Bucks“ vasarą neieškojo įžaidėjo, o tai reiškia, kad šioje pozicijoje rungtyniaus minėtasis graikas bei Michaelas Carteris-Williamsas. Įdomu tai, kad pastarasis taip pat nėra tikras įžaidėjas.

Žinoma, į ekipą atvyko NBA čempionas Matthew Dellavedova, tačiau vargu, ar jam bus patikėta labai jau daug minučių. Pasiūlyti pinigai buvo nemaži, todėl gali būti ir taip, kad jam numatytas nemažas vaidmuo komandoje.

„Bucks“ vasarą bandė vilioti į savo komandą Dwyane'ą Wade'ą, tačiau iš karto buvo aišku, kad šiam sandėriui įvykti nelemta. Negana to, traumą patyrė ir Khrisas Middletonas, o jo netektį komandos vadovai bandys kompensuoti mainais iš „Rockets“ gautu Michaelu Beasley.

Savo aukščiausią šaukimą NBA naujokų biržoje „Bucks“ išnaudojo T.Makeriui. Tai 216 centimetrų aukštaūgis, kuris pasinaudojo spraga taisyklėse ir į stipriausią pasaulio krepšinio lygą pateko vos baigęs vidurinę mokyklą.

Jis yra labai atletiškas ir turi įgimtą talentą atkovoti kamuolius bei neblogai žaisti gynyboje. T.Makeriui prireiks laiko, tačiau nemažai minučių jam gali atitekti tuo atveju, jei „Bucks“ nuspręs atsisveikinti su G.Monroe.

Milvokio komandos vadovai turi ir daugiau aukštaūgių. Vasarą buvo nuspręsta pratęsti sutartį su atsarginiu vidurio puolėju Milesu Plumlee, kuri siekė 52 mln. JAV dolerių. Tai yra lyg savotiškas draudimas. Mainų atveju nelieka skylės po krepšiu.

Praėjusį sezoną „Bucks“ užėmė paskutinę vietą visoje NBA pagal pataikytus tritaškius, todėl norėdami pataisyti situaciją į komandą pasikvietė M.Teletovičių. Žinoma, to nepakanka, todėl sunkumai su pataikymu gali „elnius“ persekioti ir artėjantį sezoną.

„Scanpix“/AP nuotr./Jabari Parkeris
„Scanpix“/AP nuotr./Jabari Parkeris

„Bucks“ vis dar tiki savo jaunuoju ekipos branduoliu, o mainyti svarstys nebent G.Monroe. G.Antetokounmpo, M.Carteris-Williamsas, K.Middletonas ir Jabari Parkeris yra 24-erių arba jaunesni, o Johnui Hensonui yra 25 metai. Pagrindiniu tikslu išlieka leisti šiems krepšininkams augti, o nepateisinę vilčių jie paprasčiausiai bus išmainyti į kitą klubą.

Praėjęs Milvokio ekipos sezonas, švelniai tariant, buvo labai prastas. Tai komanda, kuri visiškai nepasiekė savo potencialo. Jeigu tai tęsis ir toliau, tai J.Kiddas turės imtis permainų, tačiau tai greičiausiai laukia tik tolimoje ateityje.

Kalbant apie dabartį, tai „Bucks“ sieks sugrįžti į Rytų konferencijos aštuntuką ir galbūt pakovoti dėl vietos antrame atkrintamųjų varžybų etape. Vasarą klubas nesulaukė labai didelio pastiprinimo, todėl viskas priklauso nuo jauno ir atletiško komandos branduolio.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius