Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30 /20:20

Svarbiausios šio pirmadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio pirmadienio, kovo 30 d., naujienas apie jo plitimą.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1. Lietuvoje nustatytas 491 koronaviruso atvejis. Pranešama, kad infekcija užsikrėtė 61 medikas, o 6 pacientai Klaipėdoje – pasveiko. Be to, sukurta koronaviruso informacinė sistema: bus lengviau stebėti sergančius, kontaktavusius ir nesilaikančius taisyklių. Taip pat atnaujintas sąrašas, kuriame skelbiami koronavirusu užsikrėtusių asmenų maršrutai Lietuvoje.

2. Šiaulių respublikinėje ligoninėje perorganizuojama Chirurgijos klinika: dalis pacientų po operacijų perkeliami į Joniškio ligoninę, jų lovas paliekant užsikrėtusiems koronavirusu. Ukmergėje veiks mobilus patikros punktas, ruošiamasi atstatyti ligoninės darbą.

3. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje sakė: yra požymių, kad sergamumo kreivė plokštėja, 5 koronavirusu užsikrėtusių asmenų būklė sunki.

4. Mobilūs punktai dirba trumpiau: norinčių išsitirti apstu, bet laboratorijų pajėgumai nepakankami.

5. Kaune pradėjo veikti karščiavimo klinika. Nuo antradienio dvi tokios klinikos veiks Vilniuje.

VIDEO: Spaudos konferencija – kaip vyksta paruošiamieji darbai vienoje iš dviejų Vilniaus karščiavimo klinikų

6. Didmiesčiuose COVID-19 ligoniams savivaldybių numatytos patalpos dar pustuštės – prireikė tik Vilniuje. Dalis pacientų gydosi namie.

7. Nuo pirmadienį prasidėjo nuotolinis mokymas, tačiau nuo ryto užstrigo mokymosi platformos. Švietimo, mokslo ir sporto ministras LRT radijuje minėjo, kad dėl situacijos su koronavirusu ir karantinu kai kurios šalys užbaigė mokslo metus. Premjeras Saulius Skvernelis vėliau minėjo, kad mokslo metai nebus nutraukiami.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Nuotolinės pamokos
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Nuotolinės pamokos

8. Taip pat S.Skvernelis minėjo, kad artimiausiomis dienomis bus priimti sprendimai stabdyti skrydžius ir keltus, grąžinančius Lietuvos piliečius. Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tikisi, kad paskutinis lėktuvas leisis balandžio 3 dieną. Prasidėjus karantinui suorganizuotas 21 specialus skrydis, atskrido virš 3200 piliečių.

9. Kiek laiko ant skirtingų paviršių išgyvena koronavirusas?

10. Koronavirusas pasaulyje: Europoje mirė jau daugiau kaip 25 tūkst. užsikrėtusiųjų, JAV COVID-19 nustatyta daugiau 120 tūkst. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius