-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05

30 komandų per 30 dienų: Vakarų elite dėl išlikimo kovojanti „Grizzlies“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime „Memphis Grizzlies“, kurie vasarą nepagailėjo pinigų savo sudėties stiprinimui.
Marcas Gasolis
Marcas Gasolis / „Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 42-40.

Išvyko: vyriausiasis treneris Dave'as Joergeris, Mattas Barnesas, Chrisas Andersenas, Lance'as Stephensonas.

Papildė: vyriausiasis treneris Davidas Fizdale'as, Wade'as Baldwinas, Wangas Zhelinas, Deyonta Davisas, Rade Zagoračas, Jamesas Ennis, Chandleris Parsonsas, Wayne'as Seldenas, D.J.Stephensas, Troy Danielsas, Tony Wrotenas.

Trumpai: Vakarų konferencijos elitinė komanda, kuri praėjusiais metais išgyveno labai prastą ir traumų kupiną sezoną.

Kai Mike'ui Conley bus 33 metai, jo metinis atlyginimas sieks 34,5 mln. JAV dolerių. Jeigu tavo alga yra didesnė už amžių skaičiuojant milijonais, tuomet gyvenimas, ko gero, yra visai neblogas. Įžaidėjas vasarą pasirašė rekordinę 153 mln. JAV dolerių vertės sutartį, kuri galios penkerius metus.

Šis sprendimas buvo grindžiamas padidėjusia algų kepure bei tuo, kad „Grizzlies“ nelabai turėjo kitų variantų. Sudėtyje nėra jokio jauno krepšininko, kuris galėtų vadovauti atakoms, o praėjusią vasarą pasiūlyta sutartis Marcui Gasoliui verčia juos ir toliau kovoti dėl aukščiausių tikslų.

Ne kiekviena komanda būtų pasiūliusi M.Conley tokius pinigus, tačiau „Grizzlies“ norėjo parodyti, kad vertina savo ekipos senbuvį.

Vasarą Memfio klubas ne tik išlaidavo savo pagrindiniam įžaidėjui, tačiau pasiūlė dar 94 mln. JAV dolerių C.Parsonsui. Tai yra 247 mln. JAV dolerių dviems krepšininkams, kurie nė karto nerungtyniavo Visų žvaigždžių rungtynėse. Abu žaidėjai tikrai nėra tie, kurie bus neabejotini savo komandos lyderiai.

Pridėjus likusius 72 M.Gasolio milijonus mes turime sudėtį, kuri artimiausius keletą sezonų turėtų rungtyniauti neblogai, tačiau nėra favoritė laimėti NBA titulą.

Taigi, tokia buvo „Grizzlies“ vasara, o išleisti pinigai jiems leis ir toliau kovoti dėl aukštos vietos Vakarų konferencijoje. Daug dėmesio sulauks C.Parsonsas, kuris bandys atsigauti po kelio operacijos. Puolėjas niekuomet savo karjeroje nesužaidė viso 82 rungtynių sezono.

Tačiau jis yra visai neblogas metikas, o Memfio klubas tokio neturėjo jau senokai. Puolėjas sukurs erdves kitiems savo komandos nariams, kurie turės geresnes progas metimui.

Nemažai problemų gali atsiverti po krepšiu. M.Gasolis praėjusį sezoną patyrė traumą, o Zacho Randolpho žaidimas prastėja su kiekvienu sezonu. Daugiau po krepšiu nėra nieko patikimo, o tai reikš, jog komandos žaidimas gali drastiškai pasikeisti.

Dėl traumų „Grizzlies“ ekipos marškinėlius praėjusį sezoną vilkėjo 28 skirtingi žaidėjai, o Memfio klubas vis tiek pateko į atkrintamąsias varžybas. Deja, tai nepadėjo treneriui D.Joergeriui išlaikyti savo darbo vietos.

Pastarąjį pakeitė „Heat“ vyriausiojo trenerio Eriko Spoelstros dešinioji ranka D.Fizdale'as. Jis su Majamio komanda iškovojo du NBA čempionų titulus ir puikiai sutaria su lygos žvaigždėmis LeBronu Jamesu ir Dwyane'u Wade'u.

Naujajam treneriui reikia surasti C.Parsonsui tinkamą vaidmenį komandoje, nes „Grizzlies“ tokio lengvojo krašto puolėjo neturėjo nuo Rudy Gay laikų. Nuo to laiko jie bandė šioje pozicijoje Jeffą Greeną, Vince'ą Carterį, tačiau tai nepasiteisino.

Ekipos pamatai išlieka tokie patys – M.Conley, Z.Randolphas, T.Allenas ir M.Gasolis. Tai neblogas starto penketas pridėjus C.Parsonsą, tačiau nerimą kelia T.Alleno ir Z.Randolpho amžius. Abu žaidėjai jau įpusėjo ketvirtąją dešimtį, o ant suolelio pastiprinimo mažai.

Apibendrinant, „Grizzlies“ vasarą galima laikyti iš dalies sėkminga. Jie išsaugojo M.Conley ir pasipildė labai solidžiu metiku. Tai buvo jų tikslas, kuris buvo pasiektas be problemų.

Tačiau išleidus tiek pinigų Memfio komandai vis dar trūksta vieno žaidėjo, kuris leistų jiems priklausyti Vakarų konferencijos elitui.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius