-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 06

30 komandų per 30 dienų: stebuklus praėjusiais metais išdarinėjusi „Trail Blazers“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime praėjusiais metais nustebinusią Damiano Lillardo „Trail Blazers“.
Damianas Lillardas
Damianas Lillardas / „Scanpix“/AP nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 44-38

Išvyko: Cliffas Alexanderis, Geraldas Hendersonas, Brianas Robertsas.

Papildė: Jake'as Laymanas, Festusas Ezeli, Evanas Turneris, Shabazzas Napieras.

Trumpai: „Trail Blazers“ praėjusį sezoną nutildė daugybę kritikų ir ne tik pateko į atkrintamąsias varžybas, tačiau Vakarų konferencijos pusfinalyje garbingai kovėsi su „Warriors“.

„Trail Blazers“ ekipa savo istorijoje turėjo nemažai puikių sezonų, o praėję metai buvo labai įsimintini. Generalinis vadybininkas Neilas Olshey ir vyriausiasis treneris Terry Stottsas puikiai padirbėjo, jog Portlandas turėtų tokį krepšininką kaip Damianas Lillardas bei būtų rimta jėga Vakaruose.

Prieš kelias vasaras „Trail Blazers“ paliko ekipos lyderis LaMarcusas Aldridge'as bei dar trys starto penketo nariai. Komanda išsigydė žaizdas ir kažkokiu būdu sugebėjo patekti į atkrintamąsias varžybas.

Portlando klubas praėjusį sezoną reguliariajame sezone iškovojo 44 pergales, o pirmame atkrintamųjų varžybų etape nugalėjo „Clippers“. Žinoma, „Trail Blazers“ padėjo Chriso Paulo ir Blake'o Griffino traumos, tačiau vėliau jie aršiai priešinosi Stephenui Curry bei „Warriors“ komandai.

Ekipa yra pilna gerų metikų bei aukštaūgių, kurie puikiai rungtyniauja „du prieš du“.

Šią vasarą „Trail Blazers“ buvo priversti sumokėti labai daug už Alleną Crabbe, nes jam 75 mln. JAV dolerių sutartį pasiūlė „Nets“. Krepšininkas tapo trečiuoju geriausiai apmokamu žaidėju komandos istorijoje, tačiau rungtynes turėtų pradėti nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Portlando klubo vadovai pratęsė sutartį su labiausiai patobulėjusiu praėjusio sezono žaidėju C.J.McCollumu. Žaidėjas gavo 106 mln. JAV dolerių vertės sutartį per ketverius metus, o tai leis jam ilgai rungtyniauti su komandos lyderiu D.Lillardu. 181 mln. už du atakuojančius gynėjus ir visai nemažai, tačiau ši grandis yra „Trail Blazers“ arkliukas.

Kiek netikėtai į Portlandą buvo priviliotas Evanas Turneris. Tai puolėjas, kuris turi nestabilų metimą, o dažniausiai meta iš vidutinio nuotolio. Tačiau tai suteiks daugiau įvairovės šiai snaiperių komandai.

„Trail Blazers“ pratęsė sutartį su Meyersu Leonardu. Praėjusio sezono aukštaūgis nebaigė dėl traumų, o iš Portlando klubo vadovų sulaukė 41 mln. JAV dolerių vertės kontrakto per ketverius metus. Krepšininkas prastai ginasi ir atkovoja kamuolius, tačiau puikiai pataiko iš toli, todėl tinka komandoje.

Galų gale „Trail Blazers“ pasisekė ir jie labai nebrangiai sustiprino savo sudėtį Festusu Ezeli. Krepšininkas prastai baigė sezoną, todėl jo rinkos kaina nukrito, o Portlandui užteko pasiūlyti 15 mln. per dvejus metus. Verta paminėti, kad panašaus kalibro Bismackas Biyombo uždirbs 17 mln. JAV dolerių per sezoną.

Ši vasara Portlando ekipai buvo daug pozityvesnė nei praėjusiais metais. Tačiau gali būti, kad šiemet viskas įvyks atvirkščiai – „Trail Blazers“ puikiai pasistiprino, o reguliariajame sezone rinks pralaimėjimus, nes nebebus tokie alkani kaip pernai.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius