Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 14

30 komandų per 30 dienų: Alu Horfordu pasistiprinusi „Celtics“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko vos kelios savaitės, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime „Boston Celtics“, kurią vasarą papildė vidurio puolėjas Alas Horfordas.
Alas Horfordas
Alas Horfordas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Boston Celtics NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 48-34.

Išvyko: Jaredas Sullingeris, Evanas Turneris.

Papildė: Jaylenas Brownas, Guerschonas Yabusele, Ante Žižičius, Demetriusas Jacksonas, Benas Bentilas, Andelas Naderis, Geraldas Greenas, Alas Horfordas.

Trumpai: „Celtics“ praėjusį sezoną pritrūko vos dviejų pergalių iki 50 reguliariajame sezone. Bostonas kiekvieną sezoną tampa vis geresniu, o generalinio vadybininko Danny Ainge'o ir vyriausiojo trenerio Brado Stevenso duetas ir toliau dirba sėkmingai.

Bostono klubas sezoną pasitinka labai optimistiškai, tačiau ekipoje vis dar trūksta tikros superžvaigždės. Tačiau tai „Celtics“ bandys kompensuoti komandiniu žaidimu.

D.Ainge'ui vasarą pavyko prisivilioti į komandą vieną geidžiamiausių 2016 metų laisvųjų agentų A.Horfordą. Savo šlovingoje praeityje „Celtics“ dažniausiai skindavo pergales su savo užaugintais krepšininkais arba mainų būdu gavę žvaigždžių, tačiau šį kartą laimė nusišypsojo kitur.

Vidurio puolėjas pasirinko Bostoną, nors visą savo karjerą praleido Atlantoje. A.Horfordas keturis kartus rungtyniavo Visų žvaigždžių rungtynėse, yra sunkiai dirbantis bei iš vidutinio nuotolio pataikyti galintis aukštaūgis. Jis niekuomet nesivelia į jokius skandalus, o tai turėtų patikti tokią šlovingą istoriją turinčiam klubui kaip „Celtics“.

VIDEO: Alo Horfordo debiutas „Celtics“ gretose

B.Stevenso ir D.Ainge'o duetas yra vienas geriausių visoje lygoje, o Bostonas netikėtai tapo geidžiama vieta naujiems žaidėjams. „Celtics“ turi ne tik jauną sudėtį, tačiau ir 2017 bei 2018 metų „Nets“ naujokų biržos šaukimus, kurie turėtų būti labai aukšti.

D.Ainge'as vieną jau išnaudojo šiemet, kai ketvirtuoju šaukimu pasirinko J.Browną. Šis sprendimas nebuvo sutiktas labai šiltai. Iki šiol sunku pasakyti, ar tai buvo atsarginis variantas, o gal labai „Celtics“ norėtas krepšininkas.

Žinoma, Bostono ekipos generalinis vadybininkas svajojo prisivilioti DeMarcusą Cousinsą arba Jimmy Butlerį, tačiau to padaryti nepavyko. Daugelis komandos gerbėjų liko nepatenkinti, kad naujokų biržoje nebuvo pasirinktas žymiai patikimesnis žaidėjas: Krisas Dunnas, Jamalas Murray ar Buddy Hieldas.

Tačiau D.Ainge'ui patiko J.Browno „motoras“ bei atletiškumas, o jam dar vos 19 metų. Laikui bėgant puolėjas atras savąjį metimą ir galės rungtyniauti keliose pozicijose.

VIDEO: Gražiausių „Celtics“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

Šį sezoną J.Brownas turėtų rungtyniauti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, nes Bostoną paliko E.Turneris. „Celtics“ per daug nesistengė pratęsti sutarties su puolėju, nes nemažai pinigų išleido A.Horfordui.

D.Ainge'as taip pat nusprendė nepratęsti sutarties su J.Sullingeriu, tačiau komandoje pasiliko Tylerį Zellerį. Aukštaūgis su 8 mln. JAV dolerių per metus tapo ketvirtu geriausiai apmokamu „Celtics“ žaidėju po A.Horfordo, Jae Crowderio bei Isaiah Thomaso.

Kyla klausimas – ar komandos draugai A.Horfordui nepavydės pinigų? I.Thomasas yra vienas komandos lyderių, tačiau uždirbs 20 mln. JAV dolerių mažiau. Įžaidėjo sutartis galioja iki 2018-ųjų.

Pergalės panaikina bet kokius nesutarimus, o „Celtics“ turėtų jų iškovoti nemažai. Daugelis Bostono ekipos krepšininkų gali žaisti keliose pozicijose, o tai suteks B.Stevensui laisvės keisti sudėti priklausomai nuo būsimo varžovo.

A.Horfordas yra rimtas pastiprinimas, o „Celtics“ išlieka komanda, kuri sėkmingai juda į priekį. Jeigu svarstote apie ekipą, kuri galėtų nukauti „Cavaliers“, tai Bostono klubas turėtų būti pats rimčiausias kandidatas.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius