Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 18

30 komandų per 30 dienų: paskutinį šansą triumfuoti turintys „Clippers“?

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko vos kelios savaitės, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime Vakarų konferencijos pusfinalio barjero niekaip neperžengiančius „Los Angeles Clippers“.
Chrisas Paulas, Blake'as Griffinas ir DeAndre Jordanas
Chrisas Paulas, Blake'as Griffinas ir DeAndre Jordanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 53-29.

Išvyko: Cole'as Aldrichas, Jeffas Greenas, Pablo Prigioni, C.J.Wilcoxas.

Papildė: Brice'as Johnsonas, Davidas Michineau, Diamondas Stone'as, Alanas Andersonas, Brandonas Bassas, Raymondas Feltonas, Marreese'as Speightsas, Devynas Marble.

Trumpai: Penkerius metus iš eilės „Clippers“ vedami Chriso Paulo laimi 60 proc. savo rungtynių, tačiau niekaip neprasibrauna į Vakarų konferencijos finalą.

Ši vasara „Clippers“ komandai nebuvo labai ypatinga. Los Andželo klubo vadovai ir sirgaliai labiau nervintis pradės 2017-aisiais, nes tuomet baigsis C.Paulo ir Blake'o Griffino sutartys. Kitais metais ši komanda gali pasikeisti neatpažįstamai, tačiau viskas priklausys nuo minėtųjų krepšininkų, vyriausiojo trenerio Doco Riverso bei savininko Steve'o Ballmerio.

Pradėkime nuo pačio viršaus. S.Ballmeris prieš keletą metų sudrebino krepšinio pasaulį, kai už 2 mlrd. JAV dolerių įsigijo „Clippers“ klubą. Likę 29 komandų savininkai iš jo šaipėsi ir teigė, kad jis permokėjo, tačiau S.Ballmeriui buvo nė motais. Savo banko sąskaitoje jis dar turi mažiausiai 20 mlrd. JAV dolerių, todėl ką daugiau veikti su tiek pinigų?

Kol kas S.Ballmeris kantriai palaiko savo komandą, pasirašinėja algų čekius ir laukia gerų rezultatų. Įdomu kiek praeis laiko, kol ir šios ekipos savininkas pradės kištis į jos žaidimą bei reikalus, nes laikui bėgant taip pradeda elgtis visi.

„Clippers“ vadovauja puikią trenerio reputaciją turintis, tačiau prasto generalinio vadybininko įspūdį keliantis D.Riversas. Pastarojo eroje Los Anželo ekipos branduolį sudarė C.Paulas, B.Griffinas ir D.Jordanas, o tai vienu metu yra geros bei blogos naujienos šiai komandai.

Ši trijulė nuolat atrodo sėkmingai reguliariajame sezone, o bėgant laikui pasipildė JJ Redicku bei Jamalu Crawfordu. Tiesa, už pastarojo atvykimą D.Riversas turėtų būti dėkingas savo kolegai Neilui Olshey.

Norint išlikti sąžiningiems D.Riversui, reikia pripažinti, kad sėkmingos komandos sudėtį sustiprinti yra sunkiausia. Žvaigždės „suvalgo“ didžiąją dalį algų kepurės, o naujokų biržos šaukimas niekuomet nebus labai aukštas. Dėl to buvęs „Celtics“ strategas mažas sutartis pasiūlė Paului Pierce'ui bei Wesui Johnsonui ir rizikavo su tokiais krepšininkais kaip Joshas Smithas ar Lance'as Stephensonas.

VIDEO: Gražiausių „Clippers“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

D.Riversui pagaliau pavyko atrasti labai naudingą žaidėją už mažus pinigus, kai užtikrintai pradėjo rungtyniauti C.Aldrichas, tačiau šis vasarą pasinaudojo padidėjusią algų kepure ir priėmė Minesotos klubo pasiūlymą.

„Clippers“ vadovas pasiūlė dosnią sumą (35 mln. per trejus metus) savo sūnui Austinui Riversui, pratęsė sutartį su J.Crawfordu, tačiau šaukimą praėjusiais metais kainavęs J.Greenas nusprendė išvykti.

D.Riversas neišardė komandos branduolio. Jis atsisakė minties mainyti B.Griffiną, nors šis ir prisidirbo praėjusį sezoną trenkdamas vienam iš ekipos darbuotųjų į veidą. Puolėjas artėjančiais metais turėtų rungtyniauti puikiai, nes 2017-aisiais baigiasi jo sutartis su Los Andželo klubu.

VIDEO: Blake'o Griffino 26 taškų pasirodymas ikisezoninėse rungtynėse su „Trai Blazers“

Verta paminėti, kad B.Griffinas yra kilęs iš Oklahomos, o šioje komandoje kaip tik reikia dar vienos superžvaigždės. Tiesa, labai realu, jog žaidėjas liks „Clippers“ gretose.

Sudėtingesnė situacija yra su C.Paulu. Įžaidėjui taip pat baigsis sutartis su klubu po sezono, o artėjančią vasarą jam jau bus 32 metai. Tačiau „Clippers“ greičiausiai krepšininkui pasiūlys milžiniškus pinigus, o apie jo amžių pagalvos vėliau.

Šią vasarą „Clippers“ pasipildė M.Speightsu, kuris turėtų būti labai naudingas puolime, tačiau jis prastai rungtyniauja gynyboje. R.Feltonas yra neblogas žaidimo kūrėjas, o B.Bassas turėtų užtikrintai „atstovėti“ jam patikėtas minutes.

„Clippers“ vasarą iš esmės nepasikeitė, todėl viskas priklauso nuo C.Paulo ir B.Griffino sveikatos. Šie du žaidėjai praėjusį sezoną pabaigė vilkėdami kostiumus, todėl reikia tikėtis, kad po šio reguliaraus sezono jie sugebės taip pat gerai atrodyti ir atkrintamosiose varžybose.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius