Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 11

30 komandų per 30 dienų: laisvės puolime ieškanti Paulo George'o „Pacers“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko vos kelios savaitės, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime stipriai savo komandos sudėtį pakeitusią „Indiana Pacers“.
Paulas George'as
Paulas George'as / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Indiana Pacers

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 45-37.

Išvyko: vyriausiasis treneris Frankas Vogelis, Stanko Baračas, Jordanas Hillas, Solomonas Hillas, George'as Hillas, Ty Lawsonas, Carisas LeVertas, Ianas Mahinmi, Emiras Preldžičius.

Papildė: vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas, Georgesas Niangas, Aaronas Brooksas, Alas Jeffersonas, Kevinas Seraphinas, Nickas Zeisloftas, Jeremy Evansas, Jeffas Teague ir Thaddeusas Youngas.

Trumpai: 2015-2016 m. sezone Paulas George'as sugrįžo po kojos traumos, o jo vedama „Pacers“ pateko į atkrintamąsias varžybas.

Pirmasis šios vasaros „Pacers“ vadovo Larry Birdo sprendimas buvo šokiruojantis. Jis atleido vyriausiąjį trenerį F.Vogelį, kuris padėjo ekipai išgyventi kraupią P.George'o traumą bei puikiai priešintis „Raptors“ šių metų atkrintamosiose varžybose.

Buvo manoma, kad strategas nusipelnė didesnės algos, o ne būti atleistas.

L.Birdas žiniasklaidai nepateikė jokios rimtos priežasties dėl F.Vogelio atleidimo, jį pakeitė asistentu dirbęs N.McMillanas.

Tačiau vėliau legendinis „Celtics“ krepšininkas bei „Pacers“ vadovas atliko puikius veiksmus. Jis atsikratė G.Hillo ir mainų būdu į Indianą gavo J.Teague, T.Youngą, o vėliau pasirašė sutartį su A.Jeffersonu.

Staiga kritika dėl F.Vogelio atleidimo nutilo.

L.Birdui nepatiko, kad „Pacers“ puolimas daugelį metų buvo nuobodus ir per daug nuspėjamas. Žinoma, skirtingoms sistemoms reikia tam tikrų žaidėjų, tačiau naujoji sudėtis turėtų krepšį atakuoti laisviau.

J.Teague turėtų būti žymiai geresnis įžaidėjas nei G.Hillas. Jis gali geriau už pastarąjį matyti aikštę bei atakuoti krepšį. G.Hillas širdyje yra atakuojantis gynėjas, kuris nekurdavo savo komandos draugams progų patogiems metimams.

VIDEO: Gražiausių „Pacers“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

P.George'ui tai nebuvo problema, tačiau kiti susidurdavo su sunkumais. Verta paminėti, kad J.Teague sutartis baigsis po šio sezono, o tai motyvuos krepšininką demonstruoti patikimą ir kokybišką žaidimą.

T.Youngą mėgsta daugelis NBA trenerių, nes puolėjas visuomet treniruotėse sunkiai dirba. Jis yra žaidėjas, kuris yra per daug silpnas sunkiojo krašto puolėjo pozicijai, tačiau per daug prastai atakuoja krepšį, kad būtų lengvasis krašto puolėjas. Tačiau jis turėtų būti puiki pagalba arba pamaina P.George'ui.

A.Jeffersonas yra krepšininkas, kuris vienintelis netinka šiems naujiesiems „Pacers“. Vidurio puolėjas NBA praleido jau 12 metų, yra lėtas ir prastai perduoda kamuolį. Tačiau jis bus labai naudingas tomis akimirkomis, kai labai reikės taškų, o jaunasis Mylesas Turneris iš „Didžiojo Alo“ galės mokytis žaidimo nugara paslapčių.

L.Birdas surizikavo ir į komandą pasikvietė J.Evansą, kuris vis dar neatsiskleidė. Tai labai atletiškas krepšininkas, kuris yra laimėjęs NBA dėjimų konkursą, tačiau savo vietos stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje jis niekaip neranda. Puolėjui jau 28-eri, todėl metas pasitempti.

VIDEO: Jeremy Evanso dėjimas per Marką Eatoną 2013-ųjų NBA Dėjimų konkurse

Svarbiausia tai, jog „Pacers“ už savo naujuosius komandos žaidėjus nepaaukojo beveik nieko. L.Birdui pavyko sėkmingai rekonstruoti Indianos ekipą ir išvengti milžiniškos sutarties sudarymo ar mainų.

Šią naująją ekipą į pergales bandys vesti N.McMillanas. Daugelis galvojo, jog L.Birdas pasirinks naują trenerį, tačiau jis yra didelis N.McMillano gerbėjas dar nuo tų laikų, kai jie buvo krepšininkai. Naujasis „Pacers“ strategas yra dirbęs „SuperSonics“ ir „Trail Blazers“ klubuose, tačiau jo pergalių ir pralaimėjimų balansas nėra pats geriausias (484-454).

L.Birdas rizikuoja ir tikisi, jog N.McMillanas puikiai sutars su P.George'u ir sudarys stiprų tandemą.

Rizika yra labai didelė, tačiau naujajam „Pacers“ treneriui bent jau yra su kuo dirbti. Indianos klubas turi vieną superžvaigždę, nemažai patikimų veteranų bei jauną ir perspektyvų vidurio puolėją, kurio laukia šviesi ateitis.

Ši komanda turi galimybę pakovoti dėl ketvirtosios vietos Rytų konferencijoje.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius