2016 10 17

30 komandų per 30 dienų: sėkmingai augantys Michaelo Jordano „Hornets“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko vos kelios savaitės, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime Michaelo Jordano valdomą „Charlotte Hornets“.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 48-34.

Išvyko: Troy Danielsas, Alas Jeffersonas, Courtney Lee, Jeremy Linas, Malachi Richardsonas.

Papildė: Roy Hibbertas, Brianas Robertsas, Ramonas Sessionsas, Mike'as Tobey, Marco Belinelli.

Trumpai: Praėjusiais metais „Hornets“ sužaidė vieną geriausių sezonų savo komandos istorijoje. Šarlotės klubas pirmą kartą Michaelo Jordano eroje yra rimta grėsmė Rytų konferencijoje.

Visų komandoje išlaikyti neįmanoma. Tuo šią vasarą turėjo įsitikinti „Hornets“ vadovai. Šarlotę į Niujorko klubus iškeitė J.Linas ir C.Lee, o atsisveikinta ir su nemažai čia praleidusiu A.Jeffersonu. Pasilikus visus tris žaidėjus algų kepurės situacija būtų tapusi labai komplikuota.

Tačiau pinigų buvo rasta pagrindiniams ekipos krepšininkams. 120 mln. JAV dolerių buvo sumokėta Nicolasui Batumui. Tai labai nemažai pinigų, kai atkreipiame dėmesį, jog jis niekada nežaidė Visų žvaigždžių rungtynėse. Sveiki atvykę į naująją NBA, kur sutartys vidutiniokams bus milžiniškos.

N.Batumas praėjusiais metais tapo labai svarbia „Hornets“ dalimi, nes leido puolime šiek tiek atsipūsti Kemba Walkeriui. Prancūzui dar vos 27-eri, o gynyboje jis taip yra labai neblogas žaidėjas.

Komandoje pavyko išlaikyti ir puolėją Marviną Williamsą. Jis „širšėms“ kainavo 54 mln. JAV dolerių, o tai vėlgi yra labai didelė suma. Tačiau Šarlotės komandos vadovai nenorėjo rizikuoti ir prarasti dar vieną krepšininką iš savo praėjusių metų sudėties. „Hornets“ jau ir taip paliko trys iš šešių rezultatyviausių ekipos žaidėjų.

Už itin mažą sumą M.Jordanui ir kompanijai pavyko gauti R.Hibbertą. Žinoma, vidurio puolėjo geriausios dienos jau praeityje, tačiau jis puikiai pakeis pagrindinius komandos aukštaūgius Franką Kaminskį ir Cody Zellerį. Tą patį galima pasakyti ir apie M.Belinellį. Italas bandys kompensuoti J.Lino ir C.Lee netektį.

VIDEO: Gražiausių „Hornets“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

Vyriausiasis treneris Steve'as Cliffordas galės dažnai naudoti žemą penketą, kuriame vyraus jaunų krepšininkų ir veteranų derinys. Labai daug kas priklausys nuo C.Zellerio ir F.Kaminski tobulėjimo, tačiau „Hornets“ jau turi savo žaidimo stilių bei aiškų planą ateičiai.

Šarlotės klubas artimiausioje ateityje tikisi į komandą prisivilioti pačio aukščiausio lygio superžvaigždes. „Hornets“ jau įrodė, kad pinigų krepšininkams negaili, o M.Jordano buvimas ekipoje tik padidins kitų norą čia rungtyniauti.

Tačiau legendinio „Bulls“ žaidėjo neužteks tam, kad į Šarlotę atvyktų superžvaigždė, kuri norės vienoje komandoje rungtyniauti su kitu elitiniu krepšininku. Po treniruotės paspausti ranką M.Jordanui gali būti mažiau viliojantis prizas nei pergalės kitame klube.

VIDEO: Gražiausių Kemba Walkerio 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

Šarlotė yra gražus miestas, kuriame dažniausiai yra geras oras, o kainos yra labai patrauklios. Krepšinio gerbėjai areną pripildys, jeigu komanda iškovos pergales.

Praeityje M.Jordanas yra užsiminęs, kad nenorėtų už „Hornets“ mokėti prabangos mokesčio, tačiau pasiryžtų išlaidauti, jeigu klubas pretenduotų į NBA čempionų žiedus.

Šarlotės ekipa dar tikrai nėra tokiame lygyje. K.Walkeris turi potencialo tapti NBA superžvaigžde, tačiau klubui reikia artimiausiu metu prisivilioti elitinį krepšininką į savo komandą.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius