Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 20

30 komandų per 30 dienų: NBA karaliai „Cavaliers“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei savaitė, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime „Cleveland Cavaliers“, kurie sieks apginti 2016-aisiais iškovotą titulą.
LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP
LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 57-25.

Išvyko: Timofejus Mozgovas, Matthew Dellavedova, Dahntay Jonesas, Sasha Kaunas.

Papildė: Kay Felderis, Chrisas Andersenas, Mike'as Dunleavy, Albertas Mirallesas.

Trumpai: „Cavaliers“ nutraukė daugiau nei penkis dešimtmečius trukusį Klivlando titulų badą ir pirmą kartą NBA istorijoje finale sugrįžo iš 1:3 serijos deficito.

Klivlando miestas visą vasarą gyveno euforijoje, nes pagaliau šio miesto sporto komanda sugebėjo iškovoti taip ilgai lauktą trofėjų. „Cavaliers“ NBA superfinale išsikovojo pagarbą net iš pačių aršiausių kritikų, o miestelėnai išbėgo į gatves ir šventė ne vieną savaitę.

„Cavs“ vasarą nepasistiprino ypatingais pirkiniais, tačiau kam taip rūpi? Klivlando komandos gerbėjus ko gero vis dar kankina pagirios nuo vasarą iškovoto titulo.

Klivlando miesto sporto komanda jokio titulo neiškovojo nuo 1964-ųjų, o „Cavaliers“ apskritai laimėjo savo pirmąjį trofėjų istorijoje. Žinoma, laukia dar daug LeBrono Jameso bandymų, tačiau jau pasiektas pats svarbiausias tikslas. Jeigu „Cavs“ laimėti daugiau nepavyks, tai šio miesto gyventojai per daug neliūdės.

Pagrindinė šios vasaros užduotis buvo pratęsti sutartį su vyriausiuoju treneriu Tyronnu Lue, o tai padaryti pavyko. 7 mln. JAV dolerių per metus strategui, kuris ekipą treniravo pusmetį. Nemažai, tačiau kam gadinti nuotaikas rūbinėje?

T.Lue bet kokiu atveju būtų gavęs nemažai pinigų iš „Cavaliers“. Jis mokėsi iš Doco Riverso, Davido Blatto ir buvo geriausiai apmokamas asistentas visoje lygoje. Jis gavo tai, ko šioje komandoje reikia labiausiai – L.Jameso pagarbą ir pasitikėjimą.

VIDEO: 2016 m. NBA finalų mini-filmas

Tačiau tai tikrai nėra vien gerų bičiulių bendradarbiavimas. T.Lue buvo geresnis treneris NBA finale ir nebijojo atlikti sprendimų, kurie daugeliui galėjo pasirodyti labai rizikingi.

Galima teigti, kad po L.Jameso, Kyrie Irvingo ir Kevino Love – T.Lue yra vertingiausia ką turi „Cavaliers“. Jis buvo paaukštintas pareigose, iškovojo titulą ir gavo gerą sutartį.

Kalbant apie K.Love, tai gandai apie jo mainus jau yra seniai pamiršti.

„Cavaliers“ neteko kelių savo sudėties žaidėjų. M.Dellavedova ir T.Mozgovas pasinaudojo padidėjusia algų kepure ir pasirašė vertingas sutartis su kitais klubais. Australas finale jau ir taip gavo mažai minučių, todėl turėtų būti labiau vertinamas Milvokyje. Rusijos atstovas dėl traumų praėjusį sezoną beveik nežaidė, tačiau „Lakers“ klube turėtų rungtyniauti starto penkete.

Klivlando ekipa pradėjo ieškoti labai pigių žaidėjų laisvųjų agentų turguje ir sugebėjo susitarti su C.Andersenu ir mainais gavo M.Dunleavy.

Titulą iškovojusios komandos retai atlieka didelius pokyčius, todėl „Cavaliers“ taip pat pernelyg nepasikeitė. Dėl šios priežasties buvo nutildytos bet kokius kalbos apie K.Love, kurio ateitis Klivlande nuolat kelia abejonių. Vargu ar jo vertė rinkoje yra pakankamai didelė aukšto kalibro krepšininkui gauti.

„Cavaliers“ ekipos svarbiausiu krepšininku ir toliau išliks L.Jamesas. Klivlandui labai pasisekė, kad šis žaidėjas gimė ir užaugo šiame mieste. Įsivaizduokite, jei jis būtų kilęs iš Sakramento ar Memfio ir užsinorėtų sugrįžti namo. NBA ateitis būtų visai kitokia.

VIDEO: Gražiausių „Cavaliers“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

Kol L.Jamesas rungtyniauja „Cavs“ gretose, tol ši komanda turi galimybes laimėti NBA trofėjų.

Per sekančius kelerius metus „karaliui“ reikės pagalbos, tačiau savininkas Danas Gilbertas jau įrodė, kad pinigų gailėti tikrai neketina. Jis mokės milžiniškus mokesčius už tai, jog Klivlande ir toliau galėtų rungtyniauti J.R.Smithas.

Įdomu ar L.Jamesas ateityje įkalbės bent vieną iš savo bičiulių prisijungti prie jo Klivlande. Dwyane'as Wade'as šią vasarą atvykti nesutiko, o Chrisui Paului greičiausiai artėjančią vasarą nebus reikiamų pinigų.

Dar vienas variantas yra Carmelo Anthony, tačiau vargu ar gyvenimą Manhetene jis iškeis į nedidelį Klivlando miestelį.

Viskas artėjantį sezoną priklauso nuo L.Jameso, o tai reiškia, kad „Cavaliers“ ir vėl yra vieni pagrindinių kandidatų laimėti NBA titulą.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius