-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 19

30 komandų per 30 dienų: lyderio netekusi, bet lietuviu pasipildžiusi „Thunder“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko vos savaitė, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime „Oklahoma City Thunder“, kuri vasara liko be vieno savo lyderių Kevino Duranto.
Victoras Oladipo, Russellas Westbrookas ir Stevenas Adamsas
Victoras Oladipo, Russellas Westbrookas ir Stevenas Adamsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 55-27

Išvyko: Kevinas Durantas, Randy Foye, Serge'as Ibaka ir Dionas Waitersas.

Papildė: Domantas Sabonis, Danielis Hamiltonas, Ronnie Price'as, Victoras Oladipo, Ersanas Ilyasova, Alexas Abrinesas, Joffrey Lauvergne.

Trumpai: „Thunder“ pastaruosius šešerius metus buvo viena geriausių komandų visoje lygoje, tačiau praėjusį sezoną iššvaistė 3:1 pranašumą Vakarų konferencijos finalo serijoje ir neteko K.Duranto.

Kas toliau? Tai klausimas, kurį svarstė daugelis krepšinio gerbėjų minėdami Oklahomos komandą. „Thunder“ taip niekada ir nelaimėjo NBA čempionų titulo su Russello Westbrooko ir K.Duranto tandemu, o pastarasis šią vasarą persikėlė į Ouklandą.

Taigi, kas toliau?

Iš pradžių pasvarstykime, kas vasarą nutiko? Akivaizdu, kad K.Durantas manė, jog turės geresnes galimybes triumfuoti NBA persikėlęs į „Warriors“. Jis Ouklande matė talentingesnius komandos draugus, šiltesnį klimatą bei šansą iškovoti keletą čempionų žiedų. Ir jis, ko gero, yra teisus.

Tačiau nereikia smerkti žaidėjo. Jis Oklahomai atidavė 8 savo geriausius karjeros metus. K.Durantas šiam miestui nebuvo nieko skolingas. Laisvųjų agentų turgus tam ir skirtas – krepšininkas laisvai gali pasirinkti savo kitą karjeros stotelę.

KD „Thunder“ ekipai padovanojo puikius sezonus, dalyvavimus Visų žvaigždžių rungtynėse ir netgi vieną MVP apdovanojimą. Jis norėjo pokyčių, o Ouklandas buvo labiausiai viliojanti naujovė.

Tačiau „Thunder“ nėra pasiruošusi susitaikyti su pralaimėjimais. Ne vienas NBA ekspertas manė, kad praėjusių metų Oklahomos sudėtis buvo stipresnė nei „Warriors“, tačiau į praeitį negrįšime. K.Durantas išvyko ir visa našta dabar guls ant R.Westbrooko pečių.

VIDEO: Gražiausių „Thunder“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

Oklahomos ekipai pasisekė, nes jos generalinis vadybininkas Samas Presti yra labai protingas. Žinoma, jis prarado Jamesą Hardeną bei K.Durantą, tačiau abi šios netektys nebuvo jo kaltė.

S.Presti pasisekė dėl to, kad R.Westbrookas nusprendė pratęsti savo sutartį iki 2018-ųjų. Žinoma, šį sezoną įžaidėjui alga padidėjo 9 mln. JAV dolerių, tačiau svarbiausias komandos krepšininkas lieka Oklahomoje dar dviems sezonams.

Prieš K.Duranto sprendimą S.Presti atliko dar vieną puikų ėjimą ateičiai. Jis išmainė S.Ibaką į „Magic“ ir už juos gavo du puikius jaunus krepšininkus – V.Oladipo ir D.Sabonį.

V.Oladipo akimirksniu pateko į „Thunder“ starto penketą, o tai leido atsisakyti minties pratęsti sutartį su D.Waitersu. Gynėjo metimą dar reikia tobulinti, tačiau jis išsiskiria energija, greičiu bei puikia gynyba. Jo ir R.Westbrooko duetas labai primena „Trail Blazers“ tandemą Damianą Lillardą bei C.J.McCollumą, tačiau viskas priklausys nuo V.Oladipo tobulėjimo.

D.Sabonis yra legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio sūnus. Šis naujokas yra bebaimis ir nebijo grumtis po krepšiais, todėl jam NBA pritapti bus nesunku. Lietuvis yra tradicinis sunkusis krašto puolėjas, kuris puikiai rungtyniauja nugara, todėl jis puikiai papildys Enesą Kanterį ir Steveną Adamsą.

VIDEO: Paskutinė Domanto Sabonio repeticija prieš NBA sezoną

S.Ibaka „Thunder“ gretose žaidė labai patikimai, tačiau jo vertė šią vasarą buvo pati didžiausia. S.Presti privalėjo atlikti mainus. Oklahomos ekipa vis dar privalo susirasti gerai krepšį saugantį aukštaūgį, tačiau S.Adamsas šioje srityje jau yra stipriai patobulėjęs.

R.Westbrookas nėra pasiruošęs įsipareigoti „Thunder“ klubui ilgesniam laikui, o tai yra suprantama. Įžaidėjas gali nutraukti sutartį 2018-aisiais, o per tą laiką pažiūrėti, ką nuveiks S.Presti. Nėra abejojama, kad krepšininkas šį sezoną demonstruos įspūdingą statistiką, tačiau kiek toli gali nužengti Oklahomos komanda atkrintamosiose?

Ar gali „Thunder“ per dvejus metus papildyti komandą tokiais talentais, kurie išlaikys Oklahomoje R.Westbrooką?

Komanda nuo šiol priklauso jam, o R.Westbrookas bus vienas realiausių kandidatų šiemet laimėti naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo prizą.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius