Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 27, 14:00

„Bulvių košės“ receptas: bulvių košė su burokėliais ir šonine daniškai

Bulvių košė su burokėliais ir šonine – senas ir labai tradicinis danų patiekalas, vadinamas „Braendende Kearlighed“. Išvertus tai reiškia „deganti meilė“. Pavadinimas apie šį patiekalą nieko konkretaus nesako, išskyrus tai, kad jis turėtų būti patiekiamas labai karštas.
Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Teigiama, kad šiam patiekalui yra daugiau nei 100 metų. Receptas yra labai paprastas, jam tereikia tik kelių paprasčiausių ingredientų. Šiandien šis patiekalas vis dar patiekiamas daugelyje danų namų ir ypač tinka šaltiems ir tamsiems žiemos vakarams.

„Deganti meilė“ susideda iš bulvių košės, burokėlių, šoninės ir svogūnų. Tai lengvai paruošiamas, sotus, nebrangus patiekalas. O jei norisi ko nors nekasdieniško, rekomenduoju pašlakstyti jį trumų aliejumi.

Ingredientai:

košei:

  • 1 kg miltingų bulvių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 25 g sviesto;
  • 100 ml pieno;
  • žiupsnis malto muskato riešuto.

burokėlių garnyrui:

  • 400 g karšto rūkymo šoninės;
  • 4 svogūnai;
  • 200 g burokėlių;
  • 1 saliero stiebas;
  • žiupsnis smulkintų petražolių.

Gaminimas:

1. Nuskustas bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite. Pasilikite šiek tiek skysčio, kuriame virė bulvės.

2. Bulves sutrinkite, baigiant trinti sudėkite sviestą, supilkite pašildytą pieną, pagardinkite košę pipirais ir maltu muskato riešutu. Jei norėsis skystesnės košės, įpilkite skysčio, kuriame bulvės virė.

3. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir kepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus ir taps traški. Išimkite pakepintą šoninę iš keptuvės ir atidėkite.

4. Į keptuvę su likusiais šoninės riebalus sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, saliero stiebą, burokėlius ir kepkite, kol svogūnai ir burokėliai suminkštės. Sudėkite į keptuvę atgal šoninę, pagardinkite pipirais, viską gerai išmaišykite.

5. Patiekite bulvių košę su šonine ir burokėliais, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Pastaba: jei patiekalui naudosite jau virtus arba keptus burokėlius, sudėkite juos kartu su šonine.

Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių košė su burokėliais ir šonine daniškai
Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių košė su burokėliais ir šonine daniškai

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką