Daugiau straipsnių

4 būdai, kaip išlyginti drabužius nenaudojant lygintuvo

Šaltinis:

Tikriausiai ne vienam yra pasitaikiusi situacija, kai ketinate rengtis mėgstamus marškinius ar palaidinę, o drabužis, pasirodo, susiglamžęs. Skubate, laiko traukti lygintuvą nėra, ką jau kalbėti apie tai, jei to lygintuvo po ranka išvis nėra. Ką daryti? Yra keletas sprendimų, kurie gali padėti.

Lygintuvas

Portalas 10news.com pateikė keletą būdų, kaip pašalinti drabužio raukšles nenaudojant lygintuvo ir pasitelkiant prietaisus ar kitus namų apyvokos daiktus, kuriuos greičiausiai turite.

1. Įmeskite susiraukšlėjusius drabužius į džiovyklę

Bene paprasčiausias būdas sumažinti drabužių raukšles nenaudojant lygintuvo – įmesti juos į skalbyklę 5–15 minučių, nustačius mažą arba vidutinę kaitrą. Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, prieš tai drabužius lengvai apipurkškite vandeniu, kad jie būtų šiek tiek drėgni, arba į džiovyklę kartu su sausais drabužiais įdėkite kelis ledo kubelius. Skamba beprotiškai, bet tai veikia!

Kartu su džiovyklės karščiu ledo kubeliai sukuria garų efektą, kuris padės išlyginti audinius. Pastaba: įsitikinkite, kad drabužius, kuriuos bandysite išlyginti šiuo būdu, galima džiovinti džiovyklėje.

2. Prileiskite garų vonios kambaryje

Prieš apsirengdami planuojate nusiprausti po dušu? Prieš lipdami į dušo kabiną (ar vonią), susilamdžiusius drabužius pakabinkite ant dušo strypo toliausiame taške nuo dušo galvutės ir paleiskite karštą vandenį. Reikėtų, kad vanduo bėgtų bent 20 minučių, siekiant, jog garai padėtų atsikratyti drabužių raukšlių.

3. Naudokite plaukų džiovintuvą arba tiesintuvą

Sprendimas, kaip be lygintuvo išlyginti drabužius gali būti tiesiog jūsų vonios kambario spintelėje. Jei turite plaukų džiovintuvą, ypač – galingą, pabandykite pakabinti susiraukšlėjusius drabužius ir lengvai apipurkšti juos vandeniu. Paskui plaukų džiovintuvu išdžiovinkite drabužius – tuo pačiu „išlyginsite“ ir raukšles.

123RF.com nuotr./Moteris ruošiasi naudoti plaukų džiovintuvą
123RF.com nuotr./Moteris ruošiasi naudoti plaukų džiovintuvą

Gali padėti ir plaukų tiesintuvas, jei neturite lygintuvo, o išlyginti reikia. Įkaitinkite jį ir perbraukite per drabužio raukšles. Tik būkite atsargūs. Tiesa, šis būdas gali užimti daugiau laiko, nei darbą atliekant įprastu lygintuvu, nes tiesintuvo plokštelės mažesnės.

4. Naudokite arbatinuką kaip garų lygintuvą

Jei mėgstate arbatą, tikėtina, kad turite arbatinuką, kuris gali pasitarnauti kaip garų lygintuvas. Pripildykite arbatinuką vandens ir palaukite, kol užvirs. Kol jis kaista, susilamdžiusius drabužius pakabinkite kur nors netoliese. Kai arbatinukas užvirs, nuimkite jį nuo viryklės ir atsargiai nukreipkite garus iš virdulio snapelio į drabužius, kaip tai darytumėte, jei naudotumėte garų lygintuvą.