Daugiau straipsnių

Pelėsis namuose? Nedarykite šių klaidų ir atsikratykite jo visiems laikams

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Pelėsis vonios kambaryje, ant palangių, langų rėmų ar net sienų ir baldų – labai nemaloni ir, deja, bet labai dažna problema. Vėstant orams, kuomet namų langai atveriami vis rečiau, ši problema ypač suaktyvėja. Gera žinia ta, kad pelėsio atsikratyti galima!

Pelėsis namuose

Kaip atsikratyti pelėsio ir kokių klaidų nedaryti konsultuoja PRO7 švaros specialistai. Profesionalai atsako į dažniausiai kylančius klausimus apie pelėsį ir dalijasi naudingais patarimais.

„Pro7“ nuotr./Pelėsio naikinimo priemonės
„Pro7“ nuotr./Pelėsio naikinimo priemonės

Kodėl svarbu atsikratyti pelėsio?

Pelėsis ne tik gadina estetinį namų vaizdą, bet gali sukelti nemalonių padarinių sveikatai. Kai kuriems žmonėms pelėsis sukelia nosies užgulimą, gerklės skausmą, kosulį, akių dirginimą ar odos bėrimą. Žmonėms, kurių imunitetas susilpnėjęs, sergantiems astma arba alergiškiems pelėsiui, jis gali turėti ir sunkesnių reakcijų bei sukelti plaučių infekcijas.

„Pro7“ nuotr./Pelėsis ant sienų
„Pro7“ nuotr./Pelėsis ant sienų

Kurias vietas stebėti labiausiai?

Pelėsis puikiai auga lauko sąlygomis, tačiau jis taip pat lengvai gali patekti į mūsų namus per atviras duris, langus, šildymo ir oro kondicionavimo sistemas. Lauke esantis pelėsis gali būti įneštas į patalpą ant drabužių, batų, krepšių ir net atkeliauti kartu su augintiniu.

Palankiausios pelėsio atsiradimui – daug drėgmės ir šilumos turinčios namų vietos: dušas, vonia, rūsys, langų paviršiai. Taip pat – maisto produktai, šaldytuvas. Pelėsis gali vešėti praktiškai bet kuriuo metų laiku, bet kurioje drėgnesnėje namų vietoje.

Pamatėte pirmuosius pelėsio ženklus? Nedelskite!

Tik atsiradusį pelėsi pašalinti nėra sudėtinga. Tačiau kuo ilgiau delsiame, tuo daugiau žalos jis gali padaryti ir tuo sunkiau bus jo atsikratyti. Jeigu lauksite, pelėsis įsigers į tarpelius, paviršiaus poras, silikoną vonioje. Taip atsitikus, užsuksite nesibaigiantį kovos su pelėsiu ratą arba turėsite pakeisti pelėsio pažeistus paviršius naujais. Pelėsis nėra geras ženklas. Bet kuo greičiau jį pamatysime, tuo lengviau susitvarkysime!

„Pro7“ nuotr./Pelėsio valymas vonios kambaryje
„Pro7“ nuotr./Pelėsio valymas vonios kambaryje

Kurios pelėsio valymo priemonės neveikia?

Atsakingai rinkitės priemones pelėsio naikinimui. Kai kurios pelėsio valymo priemonės, ypač tos, kurios sudėtyje turi baliklio, atlieka tik estetinio vaizdo pagerinimo funkcija ir pelėsį išbalina, tačiau pilnai jo nepanaikina, turi nemalonų kvapą bei gali pažeisti valomus paviršius.

„Pro7“ nuotr./Pelėsio naikinimo priemonės
„Pro7“ nuotr./Pelėsio naikinimo priemonės

Pelėsio naikinimas vonioje. Dažnai daroma klaida

Atradę pelėsį vonios kambaryje, bėgame ieškoti pelėsio naikinimo priemonės ir naudodami tik ją tikimės geriausio efekto. Dažnu atveju to nepakanka – pelėsis neišsivalo arba grįžta labai greitai.

Prieš naudojant pelėsio naikinimo priemonę vonios kambaryje, pirmiausiai, būtinai nuvalykite paviršių efektyviu kalkių, mineralinių apnašų valikliu. Jeigu to nepadarysite, pelėsio šalinimo priemonė neveiks efektyviai, nes kalkės ir kitos mineralinės apnašos besikaupiančios vonios kambaryje trukdys jai patekti ant reikiamų vietų ir įveikti pelėsį.

Naudokite efektyvias priemones

PRO7 švaros specialistai rekomenduoja išbandyti šį pelėsio valymo rinkinį, kurio efektyvumu galėsite įsitikinti patys. Kuo išskirtinis PRO7 pelėsio valymo rinkinys vonios kambariui?

„Pro7“ nuotr./Pelėsis šaldytuve
„Pro7“ nuotr./Pelėsis šaldytuve

PRO7 pelėsio valymo rinkinį sudaro visos reikalingos priemonės ir įrankiai efektyviam pelėsio naikinimui:

  • Kalkių ir kitų mineralinių apnašų valiklis vonios kambariui AMECID stiprios koncentracijos valiklis, su kuriuo pelėsio valymui vonios kambaryje pasiruošite vienu judesiu bei atsikratysite kalkių, rūdžių ar kitų mineralinių nuosėdų, kurios ne tik gadina estetinį vaizdą, bet ir trukdo pelėsio priemonei atlikti savo darbą.
  • Palėsio valymo priemonė MOULD CLEANER bekvapė priemonė, efektyviai valanti pelėsį ne tik vonios kambaryje, bet ir nuo kitų paviršių: palangių, sienų, baldų, įrankių ir pan.
  • Tvirtos apsauginės pirštinės, valymo kempinėlė bei šepetėlis sunkiai prieinamų vietų valymui.
„Pro7“ nuotr./Pelėsio naikinimo priemonės
„Pro7“ nuotr./Pelėsio naikinimo priemonės

Išvalyti neužtenka!

Išvalę pelėsį tikimės, kad atsisveikinome su juo visam laikui. Tam, kad pelėsis nebegrįžtų, reikia pašalinti ne tik pasekmes, bet ir jo atsiradimo priežastį. Pelėsio išvengti galima tinkamai kontroliuojant drėgmę patalpose:

  • Atidžiai stebėkite ar namuose nėra vandens pratekėjimų iš vamzdžių, kriauklės, vonios, tualeto ir kt.
  • Dažnai vėdinkite patalpas.
  • Naudokite apsaugines priemones nuo pakartotinio pelėsio atsiradimo. Pavyzdžiui, PRO7 ANTIMOLD COATING priemonę apsaugau nuo pelėsio, kuri stabdo pelėsio augimą ir drėgmės kaupimąsi pelėsio vietoje taip užkirsdama kelią jo atsinaujinimui. Puikiai tinka vonios kambariams, langų siūlėms ir kitoms drėgnoms vietoms.

Atsikratykite pelėsio visiems laikams!