Daugiau straipsnių

Satino patalynė: kodėl ji verta atsidurti jūsų miegamajame?

Šaltinis:

Satino tekstilė ypač vertinama dėl patvarumo ir šilkinio blizgesio. Kuo pasižymi šis audinys, į miegamąjį įnešantis prabangaus puošnumo?

Satino patalynė

Prabangos paslaptis

Sakoma, kad, norėdami papuošti miegamojo lovą ir joje patogiai išsimiegoti, beveik nieko prabangesnio už kokybišką satino audinį negalėtume rasti.

Be abejo, išskyrus natūralų šilką. Švelni, elegantišku blizgesiu pasižyminti patalynė miegamajame sukuria tikrą prabangos įspūdį. Ypatingą karališko komforto jausmą patiria ir į tokius patalus nakties miegui įsisupęs žmogus.

Kas lemia šį patogumą?

Jeigu galvojate, kad šis prašmatnusis audinys yra koks nors naujas pluoštas, klystate. Satinas – tai ne audinio sudėtis, bet tam tikras audimo būdas, kai verpalai yra pinami įstrižai (taigi nenustebkite etiketėje pamatę, kad jūsų pasirinktoje satino patalynėje – 100 proc. medvilnės).

Paprastai ši medžiaga pinama iš labai plonų siūlų, būna itin tanki, todėl ir patvari, taip pat turi akiai malonų žvilgesį. Kitaip tariant, įprastiems pluoštams specialus verpalų pynimo būdas suteikia ypatingos prabangos.

Natūralus ar ne?

Satino audinių būna sintetinių, mišriapluosčių ir medvilninių. Labiausiai vertinami, žinoma, pastarieji. Natūralus pluoštas geriausiai sugeria drėgmę, yra lengvai prižiūrimas ir puikiai atrodo (skalbiant neapsivelia burbuliukais).

Satino gamybos būdu audžiant medvilnę, iš jos išgaunamas itin švelnus tankus audinys, todėl yra dar ilgaamžiškesnis ir patvaresnis nei gaminant įprastą drobės audinį. Satino patalynės užvalkalus ypač malonu vilkti ant patalų šiltuoju metų laiku, nes jie vėsina, yra malonūs kūnui.

Jei norima mėgautis tikra prabanga, labai svarbu natūralų satiną atskirti nuo sintetinio. Pastarasis nėra pralaidus orui, todėl tokiuose pataluose miegantis žmogus gali perkaisti, prakaituoti.

Sintetinis audinys ne visada bus malonus liestis prie kūno, elektrinsis ir tarnaus trumpiau, nors perkamas naujas išties atrodo prašmatniai – yra itin blizgus. Jo privalumai: pigesnis nei medvilninis, išskalbtas greitai džiūva, dažnai skalbiant ilgiau išlaiko spalvas už natūralaus pluošto.

Paprasta priežiūra

Satino paklodės ir užvalkalai lengvai skalbiami ir nereikalauja ypatingos priežiūros. Šis audinys yra patvarus, todėl atlaiko daug skalbimų. Jis palyginti greitai džiūsta ir yra lengvai lyginamas.

Tokią patalynę patartina skalbti 40 °C temperatūroje. Ypač jei ji tamsių, ryškių spalvų (karštesnėje temperatūroje netruks išblukti). Jeigu satino užvalkalai balti ar kitų šviesių atspalvių, galite skalbti ir nustačiusi 60 °C. Jis mažai glamžosi, todėl lyginti nesudėtinga.

Shutterstock nuotr./Satino patalynė
Shutterstock nuotr./Satino patalynė

Atgaiva odai

Satino audinys malonus liesti – kaip šilkas. Tiesa, lygus paviršius gali patikti ne visiems. Vis dėlto, ilsėdamiesi tokiuose orui laidžiuose, švelniuose pataluose, net žmonės, turintys sausą ir niežtinčią odą, pajunta atgaivą ir malonumą.

Satinas gerai žinomas kaip audinys, maloniausias liestis prie nuogo kūno. Šio audinio užvalkalai nesiglamžo, paklodės nesusisuka, nesukrinta į klostes, todėl žmogus gerai pailsi, oda po nakties būna atsigavusi, atsinaujinusi.

Svarbu tai, kad, miegant ant satino pagalvės, sumažėja raukšlių susidarymo tikimybė, taigi ilgiau išlaikoma jauna išvaizda.

Pasirūpinti plaukais

Padėjus galvą ant satininės pagalvėlės galima palepinti plaukus. Taigi kartais, užuot ieškojus tobulos jų priežiūros priemonės kosmetikos skyriuje, vertėtų nueiti į namų tekstilės skyrių ir nusipirkti satino užvalkalą.

Miegant ant įprastai austos medvilninės pagalvės, plaukai greičiau praranda blizgesį, dažniau lūžinėja, blogiau išlaikoma drėgmės pusiausvyra. Pakeitus užvalkalą, galima pagerinti jų būklę. Satinas gali ilgiau išlaikyti suformuotą šukuoseną, jos nesugadinti ir patrumpinti laiką, praleidžiamą prie veidrodžio, kurį skiriate plaukams susitvarkyti.

Dar šis tas