Daugiau straipsnių

Stalčiuje po orkaite laikote puodus? Nustebsite sužinoję kitą jo paskirtį

Šaltinis:

Yra daug dalykų, kurie buvo sukurti galvojant apie jų praktiškumą ir funkcionalumą, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių žmonės juos naudoja nebūtinai pagal paskirtį. Pavyzdžiui, daug žmonių į po orkaite esantį stalčių deda puodus, keptuves ir panašius reikmenis, nors šis stalčius gali būti skirtas ne (tik) tam.

Šildomasis stalčius

Pradėkime nuo to, kad yra dviejų paskirčių stalčiukai po orkaitėmis ir / ar dujinėmis viryklėmis – skirti laikyti daiktams arba skirti šildyti maistui.

Eatingwell.com pateikia aprašymą, kaip atskirti, kokia yra jūsiškio stalčiaus paskirtis.

Šildomasis stalčius

Priklausomai nuo orkaitės / viryklės modelio, tokiame stalčiuke gali būti specialus temperatūros reguliatorius, kuris padeda palaikyti temperatūrą tame stalčiuje ir ten galima šiltai laikyti maistą. Na, kaip kadaise pagamintą maistą mamos ar močiutės įdėdavo į indą, jį uždengdavo lėkšte ir suvyniodavo į rankšluostį, kad ilgiau išlaikytų šilumą.

Shutterstock nuotr./Šildomosios paskirties stalčius
Shutterstock nuotr./Šildomosios paskirties stalčius

Jeigu nėra atskiro šilumos reguliatoriaus, tuomet verta apžiūrėti patį stalčių – kartais toks reguliatorius gali būti įdiegtas į stalčių ir matomas tik jį atidarius. Jeigu tokį randate, vadinasi, jūsų stalčius yra šildomasis.

Šiame stalčiuje galima palaikyti riboto aukštumo temperatūrą, todėl tai tikrai nėra stalčius, skirtas maisto gamybai, – tik jau pagaminto maisto šilumos palaikymui. Pavyzdžiui, galbūt gaminate kelis skirtingus patiekalus, kuriuos norėsite patiekti vienu metu, tad jau pagamintą maistą galite laikyti šiltai, kol gaminate likusį. Arba galbūt paruošėte valgyti, tačiau svečiai ar šeimos nariai vėluoja sėsti prie stalo – tai irgi būdas palaikyti maistą šiltą.

Stalčius, skirtas daiktams laikyti

Tuo atveju, jei neradote termoreguliatoriaus, veikiausiai jūsų stalčius skirtas tam, kam jį dauguma ir naudoja, – puodams, keptuvėms ar kepimo indams, keksiukų indeliams ir pan. laikyti.

Bet kuriuo atveju, kadangi šis stalčius įrengtas tiesiai po orkaite, svarbu jame nelaikyti karščiui neatsparių daiktų, mat šiokia tokia šiluma tame stalčiuje bus juntama nuo įkaitintos orkaitės. Todėl, pavyzdžiui, plastikiniams daiktams čia ne vieta.