Daugiau straipsnių

Paprasčiau nebūna: vos du ingredientai, ir kilimas gaiviai kvepės!

Šaltinis:

Kiekvienas iš mūsų nori tvarkingų ir gaiva kvepiančių namų, tačiau kartais ieškome sudėtingų sprendimų tam įgyvendinti. Pasirodo, viskas gali būti labai paprasta – tereikia truputį dėmesio kasdien skirti namų tvarkai, o juos atgaivinti galima sumaišius vos du ingredientus.

Kilimas

Šį būdą apartmenttherapy.com žurnalistė Daniela teigia sužinojusi iš savo mamos, kuri daugiau nei dešimtmetį dirbo rinkodaros vadove vienoje iš arbatos kompanijų. Nuolat apsuptos įvairių augalų – žolelių bei gėlių, jos atrado jų universalų panaudojimą buityje, ir ne tik maisto gamyboje.

„Kaskart, kai mano mama namo parnešdavo levandų ar ramunėlių, ji sumaišydavo du šaukštelius kurio nors iš šių augalų su puse puodelio kepimo sodos, viską suversdavo į plastikinį maišelį, labai gerai jį išpurtydavo, kad viskas susimaišytų, ir tuomet su purkštuku išpurkšdavo šiuo mišiniu visą svetainės kilimą“, – pasakoja Daniela.

Anot jos, pradžioje jai atrodė keista, kad mama taip valo kilimą, tačiau skirtumą ji galėjo tiesiog... užuosti. Levandos kvapas turi raminamąjį poveikį (tiesa, jis daliai žmonių gali būti stiprokas), o štai ramunėlės išskiria žemiškesnį ir šiek tiek saldesnį kvapą.

Toks triukas tinka visiems namuose esantiems kilimams atgaivinti, taip pat ir vonios kilimėliams, nes soda pasižymi valomuoju efektu, o žolelės suteikia malonų kvapą. Norint stipresnio aromato, Daniela pataria dar įlašinti į tą mikstūrą lašelį levandų ar pipirmėtės eterinio aliejaus.