Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

30 komandų per 30 dienų: Jono Valančiūno „Raptors“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei savaitė, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime „Toronto Raptors“, kurie sieks sugrįžti į Rytų konferencijos finalą.
DeMaras DeRozanas, Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry
DeMaras DeRozanas, Jonas Valančiūnas ir Kyle'as Lowry / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Toronto Raptors NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 56-26.

Išvyko: Bismackas Biyombo, Jamesas Johnsonas, Luisas Scola.

Papildė: Jakobas Poeltlas, Pascalis Siakamas, Jaredas Sullingeris, Fredas VanVleetas.

Trumpai: „Raptors“ praėjusį sezoną sužaidė užtikrintai ir pirmą kartą komandos istorijoje pateko į Rytų konferencijos finalą.

Vasarą vienas „Raptors“ komandos lyderių DeMaras DeRozanas akimirksniu pratęsė sutartį su klubu. Žinoma, sunku nesusivilioti 139 mln. JAV dolerių pasiūlymu, tačiau krepšininkas net nebandė ieškoti savo laimės kitur. Jis net atsisakė svarstyti „Lakers“ variantą, nors yra užaugęs Los Andžele.

Tai parodo, kad „Raptors“ šiuo metu yra labai stabili komanda, kuri pastaruosius trejus metus iškovojo 48, 49 ir 56 pergales reguliariajame sezone. Toronto klubas išgyvena geriausius laikus savo istorijoje, o vienintele jų problema Rytuose išliko LeBronas Jamesas su kompanija.

Tiesa, Toronte nepavyko išlaikyti visų pagrindinės rotacijos krepšininkų. B.Biyombo puikiai pasirodęs atkrintamosiose varžybose užsidirbo sau nemažą sutartį, kurią gavo iš „Magic“ klubo vadovų. Orlande jis uždirbs 17 mln. JAV dolerių per metus.

„Raptors“ norėjo išlaikyti vidurio puolėją savo gretose, tačiau jis dar nėra taip įrodęs savo vertės NBA, kad būtų mokami tokie pinigai. Generalinis vadybininkas Masai Ujiri naujokų biržoje pasirinko aukštaūgį J.Poeltlą, kuris ateityje turėtų keisti J.Valančiūną. Laisvųjų agentų rinkoje taip pat buvo „sumedžiotas“ J.Sullingeris.

VIDEO: Gražiausių „Raptors“ 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

„Raptors“ neturėjo jokių abejonių, ar išlaikyti komandoje D.DeRozaną. Pinigai nebuvo problema, o jis puikiai sutaria su įžaidėju Kyle'u Lowry. Tačiau B.Biyombo gerai sužaidė tik praėjusių metų pabaigoje, o jo dienos Šarlotėje tikrai nebuvo įspūdingos.

Praėjusią vasarą M.Ujiri pasiūlė milžinišką sutartį DeMarre'ui Carrollui, o šiemet D.DeRozanui, todėl artėjančią vasarą ateis ir K.Lowry eilė. Teigiama, kad jis per metus gali uždirbti apie 30 mln. JAV dolerių.

Tai reiškia, kad „Raptors“ algų kepurė vis mažės, o didėjant veteranų atlyginimams nemažą vertę turės naujokai. Būtent dėl to Toronto klubas išsaugojo savo pirmojo rato šaukimą ir pasirinko J.Poeltlą.

VIDEO: Gražiausių Jono Valančiūno 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

Šį žaidėją M.Ujiri pasirinko aukščiau nei Thoną Makerį ar lietuvį Domantą Sabonį. Prieš kelerius metus austras nedemonstravo labai gerų rezultatų krepšinio aikštėje, tačiau neblogai sužaidęs praėjusį sezoną įtikino, kad gali rungtyniauti labai aukštame lygyje.

J.Sullingerį „Celtics“ gretose dažnai kamavo problemos dėl viršsvorio, todėl jie pasirinko su žaidėju sutarties nepratęsti. Puolėjas su „Raptors“ pasirašė vienerių metų kontraktą, todėl M.Ujiri, tikisi, kad krepšininkas sunkiai dirbs ir bandys įrodyti savo vertę.

Apibendrinant, „Raptors“ labai nekeitė sudėties, kuri jiems padėjo pasiekti tokius puikius rezultatus praėjusį sezoną. Komandos, kurios iškovoja pergales, dažniausiai rimtų pokyčių nesiima. Toronto klubas turėtų dar sykį iškovoti daugiau nei 50 pergalių reguliariajame sezone, tačiau kova dėl antrosios vietos Rytų konferencijoje šiemet bus gerokai rimtesnė.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius