Dabar populiaru
Tiesiogiai
Tiesiogiai
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gegužės 16d. 17:00

„Bulvių košės“ receptas: salotos su bobausiais, smidrais ir ožkos pieno sūriu

Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštos salotos su bobausiais
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštos salotos su bobausiais
Kol vieni grybų mėgėjai kantriai laukia vasaros pabaigos ir rudens, kiti, nieko nelaukę, renka nuostabiai atrodančius bobausius – pirmuosius sezono grybus. Tiesa, jų paruošimas reikalauja šiek tiek pastangų. Jūsų dėmesiui – gaivios pavasarinės salotos su bobausiais, kurių receptu dalijasi profesionali kulinarė, tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Ingredientai:

  • 1 cukinija;
  • 6–8 smidrai;
  • ožkos pieno sūrio;
  • skrudintų kedrinių pinijų riešutų;
  • gera sauja 3 kartus nuvirtų bobausių;
  • svieste paskrudintos ir česnaku įtrintos duonos;
  • citrinos sulčių;
  • aliejaus ir sviesto kepimui;
  • druskos;
  • pipirų;
  • žolelių.

Gaminimas:

1. Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Rekomenduoju trečią kartą verdant vienam litrui vandens įdėti 20 g druskos. Taip bobausiai lengviau pasisavins druską, nei sūdant juos patiekale. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Tinklaraštininkės nuotr. /Salotos su bobausiais, smidrais ir ožkos pieno sūriu
Tinklaraštininkės nuotr. /Salotos su bobausiais, smidrais ir ožkos pieno sūriu

2. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su aliejumi. Smidrus supjaustykite į kelias dalis ir taip pat apkepkite su aliejumi. Sudėliokite keptas daržoves į lėkštę, pagardinkite druska, pipirais, citrinos sultimis.

3. Bobausius apkepkite su sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.

4. Ant keptų daržovių sudėkite keptus bobausius, ožkos sūrį, kedrines pinijas, jei turite galite uždėti šviežio čiobrelio ar raudonėlio.

5. Patiekite su skrudinta duonele.

Tinklaraštininkės nuotr. /Salotos su bobausiais, smidrais ir ožkos pieno sūriu
Tinklaraštininkės nuotr. /Salotos su bobausiais, smidrais ir ožkos pieno sūriu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Rūpintis aplinka – paprasta

Video

27:27
00:41
27:12

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką