Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 3d. 15:00

„Bulvių košės“ receptas Velykoms: ėrienos troškinys, apkeptas su sviestinės tešlos sausainiais

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Vienas skaniausių troškinių, o dar tie sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai, įmirkę troškinio sultimis... Jei norite ką nors nustebinti, šiuo troškiniu tikrai pavyks!

Ingredientai:

  • 1,4 kg ėrienos kumpio be kaulo;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 3 valg. šaukšt. avienos lajaus arba kiaulienos taukų;
  • 2 svogūnai;
  • 1 morka;
  • 2 saliero stiebai;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 2 didelės rozmarino šakelės;
  • 2 lauro lapai;
  • 750 ml tamsaus alaus;
  • 4 pastarnokai.

sausainiams:

  • 250 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. kepimo miltelių (nekupino);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų rozmarino lapelių;
  • 115 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 175 ml pieno.
Tinklaraštininkės nuotr. /Ėrienos troškinys, apkeptas su sviestinės tešlos sausainiais
Tinklaraštininkės nuotr. /Ėrienos troškinys, apkeptas su sviestinės tešlos sausainiais

Gaminimas:

1. Ėrieną supjaustykite gabalėliais ir kepinkite keptuvėje su lajumi, kol gražiai apskrus. Kepkite dalimis, kad gražiai skrustų, o ne troškintųsi. Iškepusią ėrieną pagardinkite druska ir pipirais.

2. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įdėkite lajaus, sudėkite smulkintus morkas, svogūnus ir saliero stiebą. Kepkite maišydami kol pradės skrusti. Sudėkite lauro lapus, rozmariną, smulkintą česnaką, kepkite maišydami dar kelias minutes. Supilkite alų – užvirkite.

3. Į kepimo formą su dangčiu sudėkite apkeptą ėrieną, supilkite daržoves su alumi. Ant viršaus uždėkite pagal kepimo formos dydį iškirptą kepimo popierių, uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.

4. Pastarnokus nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Išimkite iš orkaitės troškinį, nuimkite dangtį ir kepimo popierių, išimkite rozmarino šakeles ir lauro lapus, įmaišykite pastarnokus. Jei trūksta skysčio, įpilkite vandens (turi būti šiek tiek apsemta). Dėkite atgal į orkaitę (be dangčio ir popieriaus) ir troškinkite dar 1 valandą retkarčiais pamaišant.

5. Kol ėriena troškinsis, galima pagaminti tešlą sausainiams. Virtuviniame kombaine su S formos peiliuku sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir rozmariną. Dirbant kombainui pamažu sumeskite į gabaliukus padalintą sviestą. Kai susiformuos tešlos trupiniai, kombainą išjunkite, masę suverskite į dubenį. Supilkite pieną ir išplaktą kiaušinį (truputį kiaušinio plakinio pasilikite sausainiams aptepti) ir spaudžiamaisiais judesiais užminkykite tešlą. Jei atrodys, kad trūksta miltų, dar šiek tiek įdėkite. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba įdėkite į maišelį ir palaikykite 30 minučių šaldytuve.

6. Troškinį ištraukite, orkaitės kaitrą padidinkite iki 220 °C laipsnių.

7. Tešlą iškočiokite, kad būtų maždaug 1 cm storumo. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus. Tešlos likučius suminkykite, iškočiokite ir vėl išspauskite apskritimus. Sudėkite apskritimus ant troškinio, aptepkite juos kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių arba kol sausainiai išsipūs ir apskrus.

Tinklaraštininkės nuotr. /Ėrienos troškinys, apkeptas su sviestinės tešlos sausainiais
Tinklaraštininkės nuotr. /Ėrienos troškinys, apkeptas su sviestinės tešlos sausainiais

Troškinio su sausainiais recepto šaltinis – Jennifer McLagan knyga „Odd Bits“.

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai: 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką