Daugiau straipsnių

Pagal kokius kriterijus pirmąjį būstą renkasi jaunimas?

Šaltinis:

Nekilnojamojo turto ekspertai norą įsigyti namus kuo anksčiau sieja su saugumo ir pastovumo paieškomis gyvenime. Tiesa, didžioji dilema daugumai pakeliui į šį tikslą visgi išlieka finansai, nes, brangstant turtui, didėja ir pradinis įnašas. Jaunam žmogui susitaupyti pradiniam įnašui kiek užtrunka, bet kol tai vyksta ar randamas kitas sprendimas sugula visi „už“ ir „prieš“, tad priartėjus prie įsigijimo proceso viskas einasi sklandžiau.

Interjeras

Kaip žinia, studijuojant ar iškart po studijų pasigirti didelėmis būsto įperkamumo galimybėmis gali nedaugelis, todėl įprastai jaunas žmogus renkasi butą ar loftą: kadangi daugiau erdvės mažai laiko namuose praleidžiantiems ir nereikia. Bet jaunimui tai kur kas patraukliau nei neatsiperkanti svetimo būsto nuoma.

Kas kita, jei pagalbos ranką reikiamu metu ištiesia šeima, o galbūt jauni žmonės būna itin verslūs, bet įprasta praktika rodo, kad pirmojo būsto pasirinkimą nulemia finansai, esamas gyvenimo būdas ir asmeniniai pageidavimai.

Galiausiai tinkamas būsto pasirinkimas jaunam žmogui priklausys nuo jo individualių poreikių ir pageidavimų.

  • Butai yra populiarus būsto pasirinkimas jauniems žmonėms dėl savo įperkamumo, patogumo ir lankstumo. Jie mažesni, reikalaujantys mažiau priežiūros nei kiti būsto variantai, kurie gali būti idealūs jauniems žmonėms, kurie tik pradeda verslą.
  • Loftai taip pat vis populiaresni tarp jaunų žmonių. Ypač tarp tų, kurie domisi minimalizmu ir tvariu gyvenimu. Jie įperkami ir nekenksmingi aplinkai, be to, suteikiantys unikalią gyvenimo patirtį.
  • Namą šalia miesto mielai renkasi apie šeimą svajojančios poros. Toks būstas suteikia daugiau erdvės ir privatumo nei butas.

Tad štai keletas patarimų, padėsiančių išsigryninti, kaip pradėti ir įsikurti pagal norus ir esamas galimybes:

  • Biudžetas yra pirmasis žingsnis renkantis naują būstą. Taigi svarbu sau įsivardinti, kiek finansų tam galite skirti atsižvelgdami į dabartines pajamas, išlaidas ir būsimus finansinius tikslus.
  • Kvadratinių metrų poreikį taip pat vertėtų įvardinti, kiek vietos jums prireiks: dviejų kambarių, trijų ir t. t.
  • Rajoną rinktis verta atsižvelgiant į tokius veiksnius, kaip saugumas, žalumos poreikis, atstumas iki darbo, prekybos centro ir pan.
  • Tinkamu patarėju gali tapti nekilnojamojo turto ekspertas. Jis padės rasti lūkesčius, poreikius ir biudžetą atitinkantį variantą. Idealu, jei tas žmogus išmanys vietinę būsto rinką ir bus užsirekomendavęs kaip sėkmingas pardavėjas.
  • Asmeninis santykis su būsimu pirkiniu. Tik gyvo vizito metu pavyks pajuti, ar gerai jaučiatės toje erdvėje, ar tinka būsto išplanavimas. Apsilankymo metu verta pasidaryti kelias fotografijas, taip geriau prisiminsite rūpimas detales.
  • Esamos būklės įvertinimas: svarbu pastebėti, ar nėra pažeidimų, nusidėvėjimų, įtrūkimų sienose arba grindyse ir t.t. Atlikti profesionalią apžiūrą gali ir pasikviestas meistras. Jis padės sutaupyti galimas jūsų išlaidas.
  • Nepamirškite atidumo pasirašinėdami pirkimo sutartį ir mokėdami užstatą. Būtina ne tik atida, bet gal ir teisininko žvilgsnis?