Daugiau straipsnių

Kaip rasti namus, atitinkančius asmeninius poreikius ir biudžeto galimybes?

Šaltinis:

Kartais naujo būsto paieška ir pasirinkimas gali tapti kiek varginančia ir užsitęsusia patirtimi. Po daugybės apžiūrėtų butų ir namų variantų, kai vis atsitrenki ne į tas ir ne į tas norimo būsto duris, gali susidaryti įspūdis, kad jūsų varianto tiesiog dar nepastatė. Tačiau tereikia atkaklumo ir tinkamų kriterijų, nuo kurių atsispyrę rasite tai, apie ką svajojate.

Pora

Dalijamės keliais patarimais, palengvinsiančiais jūsų sprendimą:

  • Nustatykite priimtiną biudžetą: pirmasis žingsnis renkantis naują būstą yra svarbu įvardinti konkrečią pinigų sumą, kurią sau galite leisti. Turėtumėte atsižvelgti į savo dabartines pajamas, išlaidas ir būsimus finansinius tikslus.
  • Tyrinėkite rajonus: prieš pradėdami ieškoti konkrečių namų, ištirkite jūsų poreikius atitinkančius rajonus. Pažvelkite į tokius veiksnius kaip saugumas, artumas prie mokyklų, apsipirkimas ir pramogos bei kelionės į darbą laikas.
  • Apie būtinuosius poreikius: pagalvokite, kas yra būtina jūsų naujiems namams. Tai gali būti tokie dalykai kaip miegamųjų kambarių skaičius, vonios kambariai, kvadratiniai metrai, vieta, mokyklos rajonas ir kt.
  • Pasirinkite patikimą nekilnojamojo turto agentą: kompetetingas nekilnojamojo turto agentas gali padėti rasti būstą pagal jūsų poreikius ir biudžetą. Ieškokite žmogaus, kuris išmano vietinę būsto rinką ir turi gerą sėkmingų pardavimų istoriją. Pasiteiraukite rekomendacijų draugų, kurie jau džiaugiasi naujais namais.
  • Peržiūrėkite būstą asmeniškai: tai leis geriau suprasti erdvę ir išdėstymą. Kiekvieno apsilankymo metu darykite užrašus ir nuotraukas, kad prisimintumėte kiekvieno namo detales. Taip lengviau įsirenginėsite ir planuosite gyvenimą naujuose namuose.
  • Įvertinkite namų būklę: Jei galvojate apie senos statyvos būstą, prireiks ypatingos atidos: ieškokite pažeidimų ar nusidėvėjimo požymių, pvz., įtrūkimų sienose arba grindyse, vandens pažeidimų ar pasenusių įrenginių.
  • Atlikite namų apžiūrą: prieš pateikdami pasiūlymą dėl būsto. Itin svarbu, kad būtų atlikta profesionali apžiūra. Tai gali padėti nustatyti galimas problemas, kurių taisymas jums gali smarkiai išbrangti.
  • Pateikite pasiūlymą: Suradę namus, atitinkančius jūsų poreikius ir biudžetą, pateikite pasiūlymą. Jūsų nekilnojamojo turto agentas gali padėti derėtis dėl kainos ir kitų pardavimo sąlygų. Sutikite, kad ir kokią sumą nusiderėsite, įkurtuvėms tai pravers.

Tikime, kad šie patarimai pagelbės priimti gerai apgalvotą ir pagrįstą sprendimą kelyje į jums tinkamiausius namus, atitinkančius jūsų poreikius ir biudžetą.