Daugiau straipsnių

Patarimai naujakuriams, kaip nesuklysti renkantis baldus

Šaltinis:

Baldų pasirinkimas gali būti tikras iššūkis naujakuriams. Štai keletas patarimų, kurie padės jums rasti tinkamus baldus jūsų naujiems namams.

Naujakuriai
  • Išmatuokite vietą. Prieš pradedant ieškoti baldų, išmatuokite erdvę, kurioje jie bus naudojami. Tai padės jums geriau apsibrėžti ieškomų baldų paiešką, numatyti baldų dydį ir formą.
  • Nustatykite biudžetą. Prieš pradedant baldų paieškas, nustatykite savo finansinį limitą, kiek esate pasirengę skirti vienam ar kitam baldui. Tai padės jums nesivilioti per brangiais variantais.
  • Apibrėžkite stilių. Renkantis baldus, labai svarbu nuspręsti, kokį stilių norite sukurti namuose. Galbūt jums patinka modernus, klasikinis, minimalistinis ar kitas stilius. Tai padės susiaurinti jūsų paieškų lauką.
  • Pirmiausia pasirinkite pagrindinius baldus. Ekspertai pataria pirmiausia ieškoti pagrindinių baldų, tokių kaip lovos, sofos, stalai ir spintelės. Šie baldai paprastai yra centriniai jūsų erdvės elementai, o prie jų jau galėsite lengviau priderinti ir smulkesnius baldus.
Shutterstock nuotr./Naujakuriai
Shutterstock nuotr./Naujakuriai
  • Spalvos ir medžiagos. Norite švaraus ir nepriekaištingai balto interjero, o gal priešingai – svajojate apie ryškiai žalią sofą? Iš anksto spsvarstykite spalvų paletę bei medžiagas, kurios jums patinka. Tai padės lengviau atrasti baldus, kurie harmoningai dera su jūsų interjero stiliumi.
  • Funkcionalumas. Renkantis baldus, specialistai rekomenduoja vadovautis ne tik emocijomis, bet ir įvertinti, kokia funkcija jums reikalinga iš konkrečių baldų. Pavyzdžiui, jei reikalinga daug saugyklos vietos, atsižvelkite į spintos ar lentynos galimybę.
  • Prisiminkite ergonomiką. Jei renkatės baldus, kurie bus naudojami reguliariai, paisykite jų ergonomikos. Baldai turi būti patogūs ir atitikti jūsų poreikius.
  • Svarbiausi baldai – pirmiausia. Jei jūsų biudžetas yra ribotas, pirmiausia investuokite į svarbiausius baldus, o kitų galėsite ieškoti ir vėliau.
  • Palyginkite kainas ir kokybę. Net jeigu labai nemėgstate ilgų paieškų, nepatingėkite atlikti nedidelio tyrimo ir palyginti kainų bei baldų kokybė skirtingose parduotuvėse. Ne visada pigesnis variantas yra geriausias, nes baldai tarnaus tikriausiai ne vienerius metus.
  • Išbandykite baldus gyvai. Jei įmanoma, apsilankykite parduotuvėje ir išbandykite baldus – palieskite jų paviršius, pamėginkite atidaryti stalčius bei dureles, pasėdėkite ar net atsigulkite ant lovos. Taip tiesiogiai patirsite ir galėsite įvertinti ne tik dizainą, bet ir patogumą bei praktiškumą.
  • Klauskite ekspertų patarimo. Jei jaučiate, kad trūksta kompetencijų išsirinkti tobulą lovą miegui, patogią sofą ar nežinote, kaip reikės prižiūrėti konkretų baldo paviršių - konsultuokitės su dizaineriu arba baldų specialistu, kuris tikrai gali padėti atsakyti į visus iškilusius klausimus.
  • Nepamirškite pristatymo išlaidų. Prieš pirkdami baldus, įvertinkite ir pristatymo išlaidas, kad būtumėte pasiruošę mokėti papildomai.