Daugiau straipsnių

7 idėjos, kaip daug neinvestuojant atnaujinti virtuvę

Šaltinis:

Dažnu atveju virtuvė tampa ne tik maisto gaminimo, bet ir bendravimo su šeimos nariais ar į svečius užsukusiais draugais erdve. Ateina laikas, kai norisi atsinaujinti, tačiau tikslas – per daug į tai neinvestuoti. Dalijamės 7 patarimais, ką galite pakeisti savo virtuvėje, neišleisdami krūvos pinigų.

Virtuvės interjeras

Atnaujinkite stalviršius

Spintelės ir stalviršiai gali sudaryti penkiaženklę virtuvės renovacijos sumą. Tačiau, jei jūsų spintelės yra geros būklės ir nebūtina jų keisti, galite tiesiog atnaujinti stalviršius – kaip vieną idėjų virtuvei atnaujinti siūlo bhg.com.

Kuo mažiau kvadratinių metrų ploto turite padengti, tuo mažesnės išlaidos, o tai reiškia, kad galite sau leisti rinktis brangesnę medžiagą. Idėja, kaip sutaupyti dar daugiau: pasiteiraukite įmonių apie antrines žaliavas ar likučius.

Pakeiskite nugarinę sienelę

Pabodo nugarinė sienelė, įsprausta tarp virtuvinio komplekto? Pakeiskite kitomis plytelėmis – rinkitės ne baltas arba raštuotas, kad pagyvintų virtuvę. Galite rinktis nebūtinai plyteles, bet ir akmenį, stiklą, keramiką ar plokštes – svarbiausia, kad atitiktų jūsų turimą biudžetą.

Kitas taupus variantas – visą sieną palikti dažytą, o plytelėmis išklijuoti tik tą erdvę, kurią labiausiai norisi saugoti – virš kaitlentės ar šalia kriauklės.

Atnaujinkite spinteles ar spintelių dureles

Dažai, nulupami ir klijuojami medienos gaminiai yra puikios priemonės senoms spintelėms suteikti naują veidą. Atnaujinti – tarkime, perdažyti – galima tik dureles, ir virtuvė jau nušvis kitomis spalvomis.

Pakeiskite spinteles atviromis lentynomis

Pabodo spintelės? Bet vis dar dvejojate dėl atvirų lentynų? Galime pasakyti tik tiek, kad atviros lentynos virtuvėje gali atrodyti labai stilingai. Jose vietą gali atrasti ir indai, vazos, ir mėgstamiausios kulinarinės knygos.

Biudžetinis variantas siekiant neišleisti nė cento ir virtuvėje turėti atviras lentynas – tiesiog išimkite spintelių dureles, siūlo idealhome.co.uk. Tiesa, jei kyla sunkumų palaikyti tvarką virtuvės lentynose, perspėjame – tokiu būdu bus sunku paslėpti netvarką.

Pagalvokite apie kilimą

Kilimas akimirksniu gali atnaujinti kambarį, tą patį jis gali padaryti ir su virtuve. Nors virtuvė nėra tradicinė erdvė kilimui, kruopščiai apgalvojus, koks būtų tinkamiausias – kad būtų patogu valyti, jis šią erdvę gali padaryti prabangesnę.

Ekspertai pataria kilimą virtuvėje tiesti taip, kad liktų laisvo ploto iki šaldytuvo ir viryklės. O jei norisi tik nedidelio kilimėlio, geriausia jį tiesti priešais kriauklę – jei neturite indaplovės, tai viena tų vietų, kurioje dažniausiai stoviniuojama.

Perdažykite ar pertapetuokite sienas

Tapetai – puikus būdas senai virtuvei suteikti spalvų ir gyvybės. Jais galite padengti visą sieną arba dekoruoti vieną jų. Tik svarbu įsigyti specialiai virtuvei skirtus tapetus, kad jie būtų atsparūs karščiui ir garams.

Jei nemėgstate tapetų ir turite galimybę sienas persidažyti – taip ir padarykite. Svarbiausia – išsirinkite norimą ir tinkamą spalvą ar atspalvį.

Įneškite spalvų

Audiniai gali daryti stebuklus ir nebūtinai kainuoti brangiai, tad norėdami į virtuvę įnešti spalvų galite atnaujinti kėdžių pagalvėles, staltiesę, žaliuzes, užuolaidas ar šviestuvą. Galite įsigyti ir spalvotą kėdę ar keletą jų, o jei norite išleisti kuo mažesnę sumą, turėkite minty, kad net rankšluosčiai gali sukurti pokyčio įspūdį.

123RF.com nuotr./Virtuvės interjeras
123RF.com nuotr./Virtuvės interjeras