Daugiau straipsnių

Norite sutaupyti įsirengdami būstą? K.Grybaitė pataria, kur nepaslysti

Šaltinis:

Kokia laimė užklumpa įsirenginėjančius būstą, matyt, numano tik tas, kas jau yra perėjęs šį etapą. Kokių jų tik nebūna: nuo euforijos iki visiškos nevilties, kad, tikėtina, šį mėnesį pragyvenimui jau beliks tik labai mažai.

Asociatyvi nuotr. ir interjero dizainerė Kristina Grybaitė

Kur ta riba, kai taupyti dar galima, o kur geriau jau nereikėtų, pataria interjero dizainerė Kristina Grybaitė.

Šiuo metu su vyru namus įsirenginėjanti pašnekovė neslepia, kad žmogui, kuris to dar niekada nedarė, tai rimtas iššūkis. Tad kaip nepaslysti?

  • Nepasiduoti emocijoms. Kas nutinka, jei joms pasiduodate lankydamiesi baldų salone, tikėtina, kad perkate net ne tai, ko jums iš tiesų reikia, o tai, kas tą akimirką apžavėjo. Daug atsitiktinių pirkinių graso didesne, nei planavote, kaina, taigi papildomomis išlaidomis. Jei čia permokėjote, kažkur gali tekti ir pataupyti.
  • Neskubėti įsigyti. Vienas geresnių patarimų daiktus, kurie jums įsirėžė atmintin, fotografuoti su jų kainomis, o po dienos kitos priimti jau šaltu protu pamatuotą sprendimą, ar jo tikrai prireiks jūsų būstui. Jei daiktas atrodo visgi per brangus, gal panašų galima nukauti išparduotuvėje?
  • Valdyti esamą biudžetą. Numatytą pinigų sumą verta padalyti procentaliai tiems dalykams, kuriuos žadate įsigyti. Taip nenuskriausite nė vieno namų kampo. O juk pasitaiko, kad, nusipirkus brangų parketą, nebelieka pinigų vonios plytelėms. Kas nutinka įsivertinus turimą biudžetą? Daiktai perkami pagal galimybes, ne pagal norus. Toks ir skirtumas.
  • Ieškokite meistrų su patirtimi. Taip, patirtis kainuoja, bet tik ji užtikrina profesionaliai ir kokybiškai atliktą darbą. Jei reikia pigiai ir gerai, gal tėvai ar giminės padės, o pradedantieji, kalbant apie namų įsirengimą, slidus reikalas. Jei neliksite patenkinti rezultatu, gali tekti tą patį darbą perdaryti, o tai kainuos dar tiek pat pinigų. Taigi nenuvertinti kito ir nepervertinkite savo darbo galimybių.
  • Tikslumas. Jis padės pataikyti tiesiai į dešimtuką mėginant apsiskaičiuoti medžiagų ar dažų kiekį, kurio prireiks remontui. Blogai nusipirkti per daug, blogai ir per mažai. Taigi, jei jaučiate, kad tai silpnoji jūsų vieta, tarkitės su meistru, kurį samdote.
  • Trejeto taisyklė. Įsirengti namus didelis ir sudėtingas darbas. Dažnam jis kainuoja daug nervų. Nuo to apsaugo apgalvoti, apskaičiuoti ir su profesionalu aptarti sprendimai. Jei norite, kad lydėtų sėkmė, verta pasikliauti trejeto taisykle: negailėti medžiagų kokybei, rinktis šiuolaikišką, o ne klasikinį dizainą, pasikliauti žinančiais, kaip išauginti būsto vertę.