Daugiau straipsnių

Interjero dizainerė K.Grybaitė pataria, kaip išauginti būsto vertę

Kristina Kanišauskaitė-Šaltmerė
GYVENIMAS žurnalistė
Šaltinis:

„Kai kada atėjęs į būsto apžiūrą žmogus įsimena visai ne interjerą, o jo kvapą. Taip, mūsų juslės ir jutiminės zonos prisideda prie sprendimų priėmimo ir pažįstamų, savų asociacijų atkūrimo.

Interjero dizainerės Kristinos Grybaitės kurtas interjeras

Taigi, jei siekiate būstą parduoti, jame apsilankęs pirkėjas turėtų pajusti, kad šioje erdvėje yra laukiamas. Gal tokį įspūdį sukurs ant stalo stovinti vaza su saldumynais, kvepianti žvakė, namų kvapas, o gal svyranti palmė“, – paklausta, kaip gi užauginti parduodamo būsto vertę, pasakojo interjero dizainerė Kristina Grybaitė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Interjero dizainerė Kristina Grybaitė
Asmeninio archyvo nuotr. /Interjero dizainerė Kristina Grybaitė

Kiek tik save prisimena, interjerais besidominti ir juos kurianti pašnekovė teigia, kad svarbu ne tik tai, ką pats būstas sako, bet ir tai, ar tinkamai pasiruošėte į jį priimti būsimą pirkėją, ar suspėjote jį tinkamai sutvarkyti.

„Ne vienas klientas, kuriam įrenginėjau namų interjerą, pasakojo, kad būtent juslės padiktavo sprendimą įsigyti vienus, o ne kitus namus", – patirtimi dalijosi K.Grybaitė.

Asmeniniu žvilgsniu su 15min skaitytojais besidalinanti specialistė neslėpė, kad profesionalo akis akimirksniu pastebi, ar būsto interjeras dizainerio profesionalo kurtas, išbaigtas, ar vis tik pirmakarčio bandytojo, kuris ir plyteles ne taip sudėjo ir jų raštą sumaišė, darbas.

Kaip pritraukti pirkėją?

„Jei norite sulaukti pirkėjo per trumpą laiką, įrenginėti būstą turėtumėte modernios klasikos stilistika. Tai masiško skonio ir jaunimo geidžiamiausias butų interjeras: neabejoju, jį greitai nupirks, jei bus išskirtinis ir akį traukiantis", – tikino pašnekovė.

Šiai dienai, K.Grybaitės tegimu, rinkoje trūksta įdomiau įrengtų butų. Jei toks variantas ir pasitaiko, per kelias dienas nuperkamas.

Kaip patraukliausią investiciją šiandien K.Grybaitė apibūdina dviejų ar trijų kambarių būstą.

Dažnas, statantis namą ar įsirenginėjantis būstą, pastebi, kad trūksta gražių, skoningų, pageidaujamo išplanavimo būstų rinkoje. Dažniausiai tai neišbaigti sprendimai, kuriems trūksta išskirtinio dizaino, nes tai greitam pardavimui statyti variantai.

„Statytojas turėtų orientuotis į gyventoją, kad pirkinys atrodytų estetiškai ir būtų patogus įsikurti", – mano interjero dizainerė.

Vis tik kaip patraukliausią investiciją šiandien K.Grybaitė apibūdina dviejų ar trijų kambarių būstą. Kur kas prasčiau pardavinėti NT vystytojams, jos tikinimu, sekasi butus penktame ar pirmame buto aukšte.

Rinkoje laimi apgalvoti sprendimai

Pašnekovės vertinimu būsimą būsto stilistiką įprastai nusako gyventojų poreikis ir vieta. Tarkime, pajūryje būstai nėra dideli savo kvadratūra, bet labai funkcionalūs ir apgalvoti.

„Šiuo atveju vienodai svarbu ir tai, kad ant grindų nebūtų matyti iš paplūdimio parsinešto smėlio, ir tai, kad būtų kur sutalpinti atvykusiųjų daiktus.

Žinoma, jei butas bus studentų pamėgtame rajone, lemiama reikšmė teks jo kvadratūrai ir išbaigtumui, o Kokioje Laisvės alėjoje, Kaune, daugiau dėmesio interjero dizaineris skirs bangesniems sprendimams", – apibendrino su prabangesniais interjerais dirbanti dizainerė.